Itthon » Kék fény

Körözik a börtönre ítélt Gábor családot

Kisebb módosítással jóváhagyta a marosvásárhelyi táblabíróság a székelyudvarhelyi bíróság ítéletét. Mégsem lopott Zsolt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Gábor Szabolcs és Róbert képernyőfotó
Gábor Szabolcs és Róbert képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. június 17., 18:39
0 hozzászólás. 

Jogerős ítéletet hozott a marosvásárhelyi táblabíróság a Gábor család kontra bethlenfalvi közösség tagjai ügyben. A 2939/268/2014-es számmal indított eljárás 8 peres ügyet foglal magában, ez esetben a Gábor család öt tagja, Gábor Dénes és Ötvös Eszter, valamint gyermekeik, Zsolt, Róbert és Szabolcs ellenieket.

Gálfi Árpád, frissen megválasztott polgármester elfoglaltságaira hivatkozva nem tudott nyilatkozni az ügyben, Marosi György ügyvédhez, illetve Z. Nagy István szabadúszó újságíróhoz, a bethlenfalvi ügyek követőjéhez irányított. Utóbbival sikerült is végül beszélnünk.

Elhunyt a tanú

A marosvásárhelyi táblabíróság egyedül a már egyébként is börtönben levő Gábor Zsolt esetében enyhített az udvarhelyi ítéleten, az ő büntetését az alapfokon eldöntött 1 év 2 hónapról 4 hónapra csökkentették. Zsoltot lopással és két rendbeli fenyegetéssel vádolták, a lopást, mivel időközben a tanú elhunyt, nem sikerült bizonyítani, így büntetési tételeit összevonva összesen 4 havi szabadságvesztésre ítélték.

A Gábor család többi tagjának fellebbezését azonban alaptalannak találták, így Gábor Dénest többrendbeli rongálás és fenyegetés miatt összesen 1 év börtönre ítélték, Ötvös Esztert fenyegetésért 4 hónap szabadságvesztésre büntették, amit összeadtak egy előző öthónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel, így 9 hónapot kell összesen rács mögött töltenie. Gábor Szabolcsot ötrendbeli fenyegetésért 7 hónapra zárják be, Róbert nevű testvérének pedig ugyancsak fenyegetésért kell börtönben ülnie 6 hónapot és húsz napot.

gabor birosag-3

Bal oldalt a bethlenfalviak, jobb oldalt Ötvös Eszter fotó: Kakasy Botond

Ezen kívül egy évig nem kommunikálhatnak a sértett felekkel és tanúkkal, azok családtagjaival, és kerülniük kell őket, családtagjaikat, valamint a sértettek meg a tanúk lak- és munkahelyét 5 méteres ívben.

Gábor Dénes, Róbert, Szabolcs és Ötvös Eszter meg kell, hogy térítse az államnak a fejenként 400 lejes eljárási költséget. A börtönben levő Gábor Zsolt számára kirendelt ügyvéd 100 lejes díját az igazságügyi minisztérium különleges alapjából előlegezik meg. Perköltség valamint eljárási költség címén összesen 15 ezer lej kártérítést kell fizetniük − olvasható az igazságügyi minisztérium portálján közzétett ítéletben.

A család két tagja már egyébként is börtönben van.

A múlt héten Róbertet 3, Szabolcsot 1 hónapra ítélték a Duna tévé műsorában való fenyegetőzésért, utóbbit a múlt héten letartóztatták. Gábor Zsolt pedig a bágyi tiszteletes kirablása miatt 2014 óta 2 és fél éves börtönbüntetését tölti.

Hárman azonban eltűntek. Gábor Dénes, Ötvös Eszter és Gábor Róbert ellen elfogatási parancsot adtak ki, országos szinten körözik őket. Gábor Róbert bírósági felügyelet alatt volt kiskorú futtatása, kiskorúval való szexuális kapcsolat létesítése miatt, ez ügyben a rendőrség kérésére a Hargita megyei törvényszék szintén csütörtökön elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását. Ez ügyben alapfokon 3 év 4 hónapos börtönbüntetésre ítélték, tettestársai, Banka Emőke − aki egyben Róbert élettársa is − és Czári Ágnes felfüggesztettet kaptak.

Gábor Dénes

Gábor Dénes fotó: Egyed Ufó Zoltán

Z. Nagy elmondta, még nem nagyon fordult elő, hogy fenyegetésért ekkora büntetéseket rójanak ki, ez sikerélmény a bethlenfalvi közösség számára, ám a befektetett energiát tekintve kevésnek tűnik sokak számára a büntetés. A bethlenfalviak azt mondták neki, egyelőre annak örülnek a legjobban, hogy viszonylag biztonságban érezhetik magukat, most csak az asszonyok és a tavaly kiengedett Sándor nevű idősebb fivér tartózkodik otthon. Az utóbbi időben elég sok hiszti volt a környéken, elegük lett belőle.

Bár ez a fenyegetési pereket tartalmazó volt a legvaskosabb ügycsomó, még számos eljárás van folyamatban a Gábor család tagjai ellen, többek közt a hónap végén is várható egy ítélet ellenük – tájékoztatott a közösség ügyeit kiemelt figyelemmel követő szabadúszó újságíró.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."