Itthon » Kék fény

Egész Hargita megyében szórták a kannabiszt

Tölgyesen és Borszéken tartott házkutatást a rendőrség. Hatvannyolc tő kannabiszt találtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

cannabis
Kannabisz, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. július 13., 10:47
0 hozzászólás. 

Öt házkutatást végzett a Hargita megyei szervezett bűnözés elleni szolgálat és a Hargita megyei rendőrség július 8-án, reggel 6 óra körül, amely során jelentős mennyiségű kannabiszt foglaltak le. Négy házkutatást Gyergyótölgyes községben, egyet pedig Borszéken hajtottak végre.

A házkutatásokat a tölgyesi U.M., C.B.V. és B.R.M., illetve a borszéki B.H. tulajdonában lévő ingatlanjában végezték. Az akció során 21 és 41 év közötti férfiakat azonosítottak, akik szabadtéren kannabiszt termesztettek. A kutatások során 68 tő 10-115 centiméteres magasságú növényt találtak, ezekből néhány már érett volt. A házkutatások során ugyanakkor 12 jogtalanul birtokolt szarvasagancsot is lefoglaltak a hatóságok.

Buknak a fogyasztók is

Az eddigi vizsgálatok során kiderült, hogy a gyanúsítottak a tiltott kábítószerek termesztése és fogyasztása mellett kereskedtek is ezekkel, egész Hargita megye területén, 40 és 60 lej között árultak egy gramm kannabiszt. A nyomozás során már hét fogyasztójukat is sikerült azonosítani.

Az elkobzott növényeket továbbították Kolozsvárra, ahol egy gyógyszerhatástanra, azon belül is kábítószerekre szakosodott laboratóriumban vizsgálják.

A DIICOT Hargita megyei területi irodájának ügyésze megállapította a négy azonosított férfi által elkövetett bűncselekményeket. Szervezett bűnözői csoportban való részvételért 1-től 5-ig, kábítószer-termesztésért és -kereskedelemért 2-től 7 évig, míg saját használatra való kábítószer birtoklásáért 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztés jár.

A szóban forgó férfiakból kettőt 24 órás őrizetbe vettek, amelyet bírósági felügyeletre módosítottak. Kettejüket a nyomozás idejére szabadon engedték.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."