Itthon » Kék fény

Őrizetbe vették id. és ifj. Pui Bélát, előzetes letartóztatásba kerülhetnek

Az éjszakát a csíkszeredai fogdában töltötte id. és ifj. Pui Béla, akik hétfőn délben késsel fenyegettek meg egy udvarhelyi vállalkozót a városközpontban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

pui bmw rongalas-6
Puiék, fotó: archívum/Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. november 22., 10:53
0 hozzászólás. 

A rendőrségi jelentés szerint 12 óra 30 perckor a Városháza téren autózott id. és ifj. Pui Béla (utóbbi vezette az autót), amikor megelőzték a Pethő Attila vállalkozó által vezetett gépkocsit. A két Pui megállt, kiugrott az autóból és késsel fenyegette meg Pethőt – utóbbi azonnal hívta a rendőrséget. „Azt hitték, hogy visszaülök az autóba, de én szembementem velük" – nyilatkozta portálunknak Pethő. A városközpontban a forgalom is megbénult, a helyi és az állami rendőrség munkatársai is a helyszínre mentek.

Pethő portálunknak elmondta, hogy ez már egy régebbre visszanyúló konfliktus, azért kerültek összetűzésbe, mert annak idején kitiltotta őket a Mokka Kávéházból, majd néhány további hely tulajdonosa is követte példáját a vállalkozó bíztatására. „Ahol tudták, hogy benne van a kezem abban, hogy őket onnan kirakták, ott többet nem kellemetlenkedtek, de nem tudták lenyelni, hogy valaki keresztbe tud tenni nekik. Egy bors voltam az orruk alatt" – fogalmazott. Azt is megtudtuk tőle, hogy korábban a csíkszeredai megyei rendőrségen feljelentették őt, arra hivatkozva, hogy terrorizálja őket.

Gheorghe Filip rendőrségi sajtószóvivő szerint az incidens után a két Pui azonnal rendőrségre sietett, ahol ők tettek feljelentést mint sértettek – az autójuk átkutatása után azonban két kést, egy fából készült ütőt, illetve egy elektromos sokkolót is találtak a rendőrök. Id. és ifj. Pui Bélát ezután a rendőrség fenyegetés és csendháborítás jogcímén őrizetbe vette és a csíkszeredai fogdába vitte. Az éjszakát ott töltötték, a mai nap folyamán eldől, hogy 29 napos előzetes letartóztatásba kerülnek-e.

Gheorghe Filip arra kér mindenkit, aki látta az esetet, hogy jelentkezzen tanúnak – elmondása szerint a rendőrség rég pontot szeretne tenni a Pui-ügy végére, hiszen visszaeső, büntetett előéletű személyekről van szó, akik újból és újból vétenek a közrend ellen. Az ügyészeknek, a bíróknak szintén bizonyítékra van szükségük és a törvény szerint ilyen esetben a szemtanúk a legfontosabbak.

Id. Pui Bélát március végén a rendőrség őrizetbe vette a Kossuth utcában, az esetről felvétel is készült - Pui garázdaság és fenyegetés miatt több hónapig házi őrizetben, illetve bírósági felügyelet alatt volt. 

A hozzászólási lehetőséget az ügyben megszólaltatott Pethő Attila kérésére ennél a cikknél kikapcsoltuk.



hirdetes

hirdetes