Itthon » Kék fény

Szirénázva vitték vissza Puiékat

Nem kerül előzetesbe id. és ifj. Pui Béla. Széles mosollyal arcukon vették tudomásul.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Összetartó család
Összetartó család
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. november 22., 19:00
3 hozzászólás. 

Közel három órát tartott a tárgyalás és az ítélethozatal: ez alatt a székelyudvarhelyi bíróság eldöntötte, hogy eleget tesz-e az ügyészség kérésének, és 30 napos előzetes letartóztatásba helyezik-e a gyanúsítottakat.

Az idősebb és ifjabb Pui Béla hétfőn délben a városközpontban került összetűzésbe Pethő Attila vállalkozóval. Ennek nyomán feljelentést tettek a rendőrségen, végül őket helyezték előzetesbe. Erről itt olvashat.

Lehívom a vásárhelyieket!

A három órakor kezdődő tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott. Az épület előtt követtük a történéseket, az ablakon keresztül időnként látni lehetett Puiékat. A két Pui Bélát családjuk támogatta, végig ott álltak az épület előtt. Ott volt a Lili néven ismert Varga Sándor és fia, ifj. Varga Sándor, aki Lilike névre hallgat, valamint ifj. Béla barátnője, Szidike is beintegetett párjának, hogy nyugodjon meg. Az idősebbik Pui édesanyja is aggódva várta az eredményt.

"Lehívom a vásárhelyieket s a régenieket" – fenyegetett Lili, hogy nehogy fényképezni merjem sógorát, néhai Varga Erzsébet özvegyét és unokaöccsét. "Már el vannak indulva" – tetézte ifj. Varga Sándor apja állítását. Id. Varga utasította a családot, hogy hozzanak tojást, hajigáljanak meg azzal, mert azt a törvény nem bünteti.

Nem te vagy a geci

Kicsi Lili a helyi rendőrséggel is összetűzésbe került, mert izgalmában nem az átjárón kelt át. Amikor a rendőr rászólt, hogy lesszíves ezentúl a gyalogátkelőn közlekedni, a fiú nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszolt, valami olyasmit, hogy teszem a gecit a szádba.

A rendőr szigorúbb fellépésére azonban úgy reagált: bocsánat, nem neki mondta, hanem a másiknak, annak a rokonnak né, amelyik ott szivarazik.

Negyvenegy tanú volt, de senki se látta

Öt óra után az ügyvédek távoztak az épületből. Négy ügyvédet fogadtak, Bukarestből, Kolozsvárról is van ügyvédjük – tudtuk meg a rokonságtól.

Ha ezt most elveszítik, Bukarestből jönnek akkor csak. Negyvenegy tanú van felírva a listára, akik látták, hogy Béláék semmit se csináltak, ők a parkban ültek – mondta az egyik rokon. Amikor rákérdeztünk, hogy mi is történt, azt felelték, ők nem voltak ott.

De ki volt ott? – kérdeztem.

Senki se látta – felelték.

Cigányviccek

A családtagok beszélgettek is a várakozás hosszú percei alatt:

– Aranyered van?

– Há aggyad el ember! – hangzott el.

– Ez csak olyan fehérnépek közötti veszekedés volt – mondták egyesek.

– Ezért nem zárják be. Hát nem ölt –  erősítette meg a másik férfi.

–  Hidd el, kicsi Béla jó ember. Olyan segítőkész, csak az apja egy kicsit szigorú s lobbanékony, s az emberek irigylik, hogy jobban élnek, mint más. Pethő leköpte a kocsijukat, azért szálltak ki. Mindenütt keresztbe tesz. Leégette az ő kocsijukat, a miénket is - mondta az egyik unokatestvér.

Királyság van! – jött ki ordítva az egyik férfi, s hamarosan kiderült, miért.

A bíróság elutasította, hogy az ügyészség által megfogalmazott vád szerint csendháborításért és a közrend megbontásáért valamint fenyegetésért előzetesbe helyezzék a vádlottakat. Id. és ifj. Pui Bélának le kell töltenie a 24 órás őrizetbe vételi időt, így 19.20 perckor engedik ki őket a csíkszeredai fogdából. Arra a másfél órára szirénázó kocsival vitték őket vissza.

A bíróság döntése ellen 48 órán belül lehet fellebbezni.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guguka
2016-11-22 21:35:29
Szegyen... lassan dolgozni kezd az ugyeszseg, es akkor a birono nem mer intezkedni. Itt az ideje felhivni ismet a roman media figyelmet a varosban tortentekre...
avatar
hahaha
2016-11-22 22:46:59
Nem értem mi kell történjen ebben a városban, hogy lépjen a bírónő...
Lehet itt GÁlfi, Bunta bárki semmi nem változik. És naiv aki azt hitte, hogy most más lesz...
avatar
taylor
2016-11-23 00:40:11
Csirke a hüvösön
Ahogy focimeccsen mondják: ÉRIK A GÓL ....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."