Itthon » Kék fény

Baleset miatt áll a forgalom Szentléleknél - ÉLŐBEN A HÓHELYZETRŐL

A Gordon tejgyár előtti kanyarban történt baleset. Mindkét sávon nagy a sor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Baleset
Címlapfotó: Hegy Ferenc, Udvarhelyszéki Közlekedési Infó
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. december 02., 12:29
1 hozzászólás. 

Pénteken fél tizenkettő körül történt az ütközés a szemtanúk szerint. Munkatársunk a helyszínről jelenti, hogy tudomása szerint jelenleg (12.50 perc - szerk. megj.) a műszaki mentés zajlik.

autosor

Rendőrautó és két mentőautó, valamint a rendszerint autóba szorult utasok kiszabadításához riasztott SMURD kocsi van a helyszínen. A közösségi oldalon arról írnak az autósok, hogy hármas koccanás történt. Jelenleg várjuk a rendőrség információit az esetről.

12.57 Az Udvarhelyszéki Közlekedési Infón arról számolnak be, hogy megyeszerte veszélyes a közlekedés, több autó a sáncban van. Szovátáig havas az út, Csíkszereda fele csak helyenként látszik az aszfalt, a Gyergyószentmiklósra Libánon át vezető szakaszon is havas az úttest.

13.00 Az autósok szerint elindult a forgalom.

13.03 A Nyikó mentén látszik, hogy takarították az utat, de most is elég havas.

nagykadacs

Képünkön látható, hogy Nagykadácsban járt már a sószóró.

Csak az induljon útnak, akinek jó téli gumija van – mondja arrafelé járó kollégánk. Ajánlott hóláncot vinni, és ha szükséges, felszerelni.

13.20 Székelyudvarhely és Kápolnásfalu között két baleset is volt a délelőtt – jelenti munkatársunk a helyszínről.

13.22 A másik kollégánk Homoródról Udvarhely irányába tart. Araszolva halad a forgalom, öt percet is álltunk egy helyen – tudósít telefonon. Hamarosan képekkel jelentkezünk.

13.40 Elkapták a hóekét, mégiscsak létezik ilyesmi Hargita megyében!

homorodhoeke

Homoródfürdőn járt a ritka, de igen hasznos gép! Katona Zoltán és Bálint Kinga Katalin örökítették meg.

homorod-balintkingakatalin

13.52 A Kénosi-tetőn is nagyon havas és csúszós az út – olvassuk a Facebookon. Kettessel lehet haladni Homoródszentpál irányába, el van tolva a hó, de csak lassan ajánlott menni.

13.58 Udvarhelyen pillanatnyilag nem havazik, még a Tábor negyedben is fekete az út. Az időjárásjelentők szerint azonban nem ússzuk meg ennyivel, szombaton is megrázza szakállát a télapó. S ha beválik az előrejelzés, akkor hóban érkezik a Mikulás szánja is. Utána ugyanis -3 Celsius fok lesz a maximális hőmérséklet, a minimumok -10 fok alatt lesznek, ami nem egy szénaszárító idő.

14.09 A megyei rendőrség sajtószóvivője, Gheorghe Filip még nem rendelkezik információkkal a Baknya-tetőn bekövetkezettt balesetről, jelenleg a Hargita megyei forgalomkorlátozást jelenti be a román tévében. A 13A és 13B megyei utakon, azaz Parajd és Csíkszereda, valamint Parajd és Gyergyószentmiklós között a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű teherautóknak tilos a közlekedés. Filip azt ígérte, hamarosan visszahív. 

A korlátozás egyik kollégánk szerint fennakadást okoz a parkolókban, Farkaslakán például már egy órája sem volt hely, a teherautó sofőrök sűrűn káromkodnak, mert nincs, ahol megállniuk.

KamionHomorodon

14.30 A Homoródfürdő-Székelyudvarhely távot a menetrend szerinti autóbuszjárat a megszokott 20-25 perc helyett mintegy 50 perc alatt tette meg. Két helyen torlódtak fel az autók, a Homoródfürdő-Cekend tető szakaszon, illetve Máréfalván – a településen belül rendőr irányítja a forgalmat.

Neki van gondja arra is, hogy a hólánc nélkül közlekedő kamionokat megállítsa, és a sofőröket arra kötelezze, hogy feltegyék a láncot. Emiatt természetesen áll az autósor. Van úgy, hogy haragszunk a hatóságokra, de közben mi nem vagyunk képesek semmit sem tenni a mások vagy saját magunk biztonságáért.  

14.40 Ami a Baknya-tető közelében történt balesetet illeti, Constantin Agache helyi közlekedésrendészeti vezető információi alapján egy könnyű sérüléssel járó baleset történt a nem megfelelő sebesség miatt.

gordon-baleset2

Gheorghe Filip sajtószóvivő is válaszolt a kérdéseinkre nemrég. Tőle megtudtuk, hogy a 66 éves farkaslaki G. A. autójával Szováta irányába közlekedett, ám a kanyarban nem a megfelelő sebességgel haladt, és oldalról nekiment a szemből jövő autónak, amibe hátulról belement egy harmadik jármű, amit a 44 éves parajdi H. C. L. vezetett. A balesetben súlyosabban megsérült az első jármű 50 éves hölgy utasa, F. A., és könnyebb sérüléssel megúszta a harmadik autó sofőrje. Egyik járművezető sem fogyasztott alkoholt.

A vizsgálatok idején, több mint egy órán át állt a forgalom. G. A. ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indul nyomozás, a székelyudvarhelyi ügyészség dönt a vádemelésről.

14.48 A kápolnási lecsúszásról még nem tudunk semmi pontosabbat, de Gheorghe Filiptől megtudtuk, hogy nem csak a fiatalok hagyják el meggondolatlanul a baleset helyszínét.

Csütörtök este egy 81 éves sofőr okozott balesetet Szentegyházán, elütötte az úttesten átkelő 18 éves lányt, majd elhajtott. Az esetet azonban látta egy szemtanú, aki megjegyezte az autó rendszámát, és felhívta a 112-es sürgősségi számot, és tíz percen belül azonosították a szentegyházi S. A.-t.

16.30 Marosvásárhely felé kezd normalziálódni a helyzet, az arra autózók arról számoltak be, hogy aránylag tiszta az út, nincsen torlódás.  

16.41 Kénos felső bejáratánál áll a forgalom, jókora sor van. Az úttesten látszik, hogy már valamelyest takarítva van.

kenositeto

Az autósok arról számolnak be, hogy Csíkszereda és Marosvásárhely után már nincs akkora vész, nem is havazott, vagy legalábbis nem állt meg a hó.

Ha már hazaértél a nehéz, viszontagságos útról, van egy tippünk: hallgass dalokat a havazásról, még régebb gyűjtöttük egy csokorba itt. 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pktibi
2016-12-02 22:39:13
Elnezest de a serult utasok kiszabaditasa nem a SMURD munkakore,hanem a tuzoltoke.A SMURD mentoauto es nincsenek rajta feszito es vago eszkozok amik az autoba szorult serult szemelyek kiszabaditasara szolgal.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."