Itthon » Kék fény

Gyilkost és erőszakolót fogtak Almáson

Országosan és nemzetközileg körözött személyeket tartóztattak le. Nem tudni, hogy volt-e közük az egy héttel ezelőtti gyilkossághoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Benchea Cipriant és Gondos Adriant évek óta körözi a rendőrség fotó: politiaromana.ro
Benchea Cipriant és Gondos Adriant évek óta körözi a rendőrség fotó: politiaromana.ro
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. január 05., 15:02
0 hozzászólás. 

Két, évek óta körözött és elítélt személyt tartóztattak le szerdán Homoródalmáson a Hargita megyei rendőrfelügyelőség bűnüldöző szakosztályának alkalmazottai – áll a Hargita megyei rendőrség közleményében. A 25 éves B. C. és a 36 éves G. A. a Bákó megyei Klézséből jöttek Almásra.

B. C.-t 2010. november 17-ike óta körözik országosan, és 2011. szeptember 30. óta nemzetközi szinten, miután hat év börtönre ítélték nemi erőszak elkövetése miatt. G. A.-t 2009 óta keresi a rendőrség országosan és nemzetközi szinten, őt 12 évre ítélték akkor minősített emberölés miatt.

Megkérdeztük a Hargita megyei rendőrség szóvivőjét, Gheorghe Filipet arról hogy van-e összefüggés az egy hete elkövetett gyilkosság és a két elítélt személy között. Azt válaszolta, hogy egyelőre nincsenek erre bizonyítékok, zajlik a kivizsgálás. A két elkövetőt a csíkszeredai fogdába vitték, ahonnan a helyi börtönbe kerülhetnek.

Pásztorok, polgárőrök

Tikosi László, Homoródalmás polgármestere elmondta, hogy két pásztorról van szó, akit helybéli gazdák fogadtak meg szolgálatra. Nem álltak kapcsolatban a helyi lakossággal. Elborzasztó, hogy ezek az emberek ennyi évig éltek a közelükben, és a helyi rendőrség egyszer sem igazoltatta le őket, a megyei rendőrségnek kell megtennie – mondta a polgármester. Jelezni fogják, mint ahogy már tették eddig is, a Hargita megyei rendőrségen az elégedetlenségüket a helyi rendőrség munkájával kapcsolatban.

– Tegnap kiosztottuk a polgárőrségnek az egyenruhákat, 45 személy bevonásával őrjáratot indítunk a faluban. Beosztást készítettünk, egyszerre négy személy, az önkormányzat által eddig is felbérelt biztonsági cég két alkalmazottja, és két polgárőr fogja járni éjszakánként a falut – mondta Tikosi László.

Nem állt a családjuk kapcsolatban ezzel a két személlyel, ő csak egyiküket ismerte látásból – nyilatkozta Pál Szilárd, az egy héttel ezelőtti gyilkosság áldozatának unokája. Ciprian volt a keresztneve annak, akit ismert, körülbelül három éve dolgozott pásztorként egy Almás melletti tanyán, csak ritkán járt be a faluba, ennyit tudott róla.

Végül a rendőrség honlapján találtuk meg a körözött személyek között, hogy kikről van szó: Benchea Ciprian és Gondos Adrian volt a két elítélt.

Ha gyanús, jelentsd fel!

Gheorghe Filip arra biztatja a lakosságot, hogyha idegen, gyanúsnak vélt személyek jelennek meg a környezetükben, jelentsék a rendőrségen, és ha napszámost vesznek fel, ellenőrizzék annak a személyi adatait. Napszámos felvételénél egyébként a törvény erre kötelezi is az alkalmazót.

Ha bűncselekményt észlelnek, jelentsék a legközelebbi rendőrségen, és ha elégedetlenek, vagy nem bíznak az ottani alkalmazottakban, megtehetik a feljelentést azoknak a feletteseinél is, például a székelyudvarhelyi, a csíkszeredai rendőrségen, vagy közvetlenül az ügyészségen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."