Bilincsbe vertek két újságírót a bolgár rendőrök

Megbilincseltek és péntekre virradó éjszaka az őrsön tartottak fogva a bolgár rendőrök egy romániai és egy bulgáriai tényfeltáró újságírót, akik uniós forrásokkal történt visszaélés után nyomoztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

bilincs
Egy órán át álltak bilincsben a mező közepén az újságírók
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. szeptember 14., 22:06
0 hozzászólás. 

A Hotnews.ro hírportál közlése szerint Biró Attila újságírót, a RiseProject.ro tényfeltáró lap munkatársát és a Bivol című bolgár lapnál dolgozó kollégáját, Dimitar Sztojanovot a Szófia közelében található Pernik városában állították elő a bolgár rendőrök. A Rise Project szerint az újságírók éppen megtalálták és fényképezni kezdték azt a gödröt, ahol a feltételezett csalás nyomait – két megsemmisített iratokkal teli zsákot – próbálták a tettesek eltüntetni, amikor előállították őket a rendőrök.

Az újságírók romániai kollégái péntek éjszaka hiába próbáltak telefonon információkat szerezni az angolul nem beszélő bolgár rendőröktől. Közben a szófiai román nagykövetség munkatársai is felkeresték a helyszínt, hogy konzuli segítséget nyújtsanak a bajba jutott román állampolgárnak.

A külügyminisztérium közleménye szerint péntek reggel szabadon bocsátották a két újságírót. Előállításukat a bolgár rendőrség azzal magyarázta, hogy „egy általuk megfigyelés alatt tartott” térségben fogták el, és további ellenőrzések céljából kísérték őket az őrsre.

A Rise Project szerint a két előállított újságíró segített a bolgár rendőröknek a két – lezúzott, illetve félig megégett – dokumentumokkal teli zsákot elszállítani, azt követően, hogy egy órán keresztül megbilincselve tartották őket a mezőn.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."