Itthon » Kék fény

Tűz és baleset lesz szombaton

Több mint tíz önkéntes tűzoltóalakulat fog kivonulni a helyszínre, hogy mentsék a menthetőt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Balesetlesz
Baleset lesz, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. október 11., 11:56
0 hozzászólás. 

Mindez egy gyakorlat részét képezi, amelyet az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség és a Székelykeresztúri Villám-Fulger Tűzoltóegyesület szervez immár negyedik alkalommal. Az esemény helyszíne a Székelykeresztúr betfalvi kijárata melletti terület. A csapatok október 13-án, szombaton reggel kilenc órakor gyűlnek össze Székelykeresztúron, a Villám szertáránál, majd 10 órakor vonulnak ki a gyakorlat helyszínére.

Az eseményen olyan helyzeteket idéznek elő a szervezők, amelyekkel bármely éles riasztás alkalmával találkozhatnak a tűzoltók. Lesz autóbaleset, magasból való mentés, lakástűz-szimuláció, és autótűz is.

Szali Mózestől, a szövetség elnökétől megtudtuk, hogy a rendezvényre eddig 15 tűzoltóalakulat jelentkezett, köztük tagegyesületek, illetve olyan tűzoltóalakulatok, amelyek nem tagjai a szövetségnek, például jelen lesz a Magyar Tűzoltó Szövetség küldöttsége is.

„Szinte élesnek mondható helyzetekkel fognak szembenézni a szombati gyakorlaton a tűzoltók, mivel egy csapat sem fogja tudni előre, hogy milyen feladatot fog kapni. Fontos, hogy a gyakorlás mellett azt is fel lehessen mérni, mennyire felkészültek a tűzoltók" – mondta el az esemény kapcsán az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnöke.

Az esemény nem zártkörű, bárki részt vehet rajta. A szervezők azt üzenik: „Gyerekek, szülőket elhozni kötelező!".0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."