Itthon » Közélet

Pert nyert Fenyéd község az AVE Hargita ellen

A szerződés egyoldalú felmondása miatt pereltek, az ítélet még nem jogerős.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ave_hargita
ave_hargita
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 15., 18:43
0 hozzászólás. 


December 9-én a Hargita Megyei Törvényszéken Fenyéd község az AVE Hargita Hulladékgazdálkodási Vállalat ellen első fokon nyert pert, mely a cég egyoldalú szerződés-felmondása miatt indult. A probléma tárgyát a szemétszállítási díj megszabása képezte, ugyanis az AVE Hargita követelte a fizikai személyek által fizetendő pénzösszeg növelését.

Ezt egy 2006-os szerződésben szabták meg, értéke 2.2 lej/személy/hónap plusz ÁFA volt. Az összeget 6,5 lejre szerette volna emelni a szemétszállító vállalat, ugyanis elmondásuk szerint csak ez biztosította volna számukra a megfelelő működést. A törvényszéki eljárás során azonban kiderült, hogy egy 4,5 lejes díj esetén is nyereségesen dolgozott volna a cég.

A fenyédi önkormányzat álláspontja szerint a vállalat jogtalan eszközöket alkalmazott, hogy Fenyéd községet rákényszerítse az egyoldalúan megnövelt ár elfogadására. Így például idén nyáron beszüntette a szemét elszállítását, és szerződésmódosítás nélkül a cég által egyoldalúan meghatározott áron állította ki számláit. A 2009 januárjában kezdődő visszaélések folyamán az AVE felszólítás útján növelte a szolgáltatásai árát, holott az eredeti szerződés rendelkezései ezt csak a két fél közös megegyezése alapján tették lehetségessé.

Miután a fenyédi önkormányzat nem tett eleget a felszólításoknak az AVE törvényellenes módon próbálta rákényszeríteni akaratát az önkormányzatra, így túlszámlázásokat hajtott végre, a szolgáltatások megszüntetésével fenyegetőzött, majd azok mértékét csökkentette, és végül augusztus 15-i időponttal teljesen abbahagyta.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."