Itthon » Közélet

A lakóknak is pótolniuk kell az aszfaltozásba

A város kevésbé forgalmas mellék- és zsákutcáit a polgármesteri hivatal a lakókkal közösen, fele-fele költség arányban aszfaltozza le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tömik a gödröket Székelyudvarhely központjában
Fotó: Katona Zoltán/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. július 11., 16:20
6 hozzászólás. 

A nyári út- és járdaaszfaltozás elkezdődött, de a hivatal pénzén csak a forgalmas, a besorolást tekintve magasabb kategóriájú utakra kerül aszfaltszőnyeg.

A 4-es és 5-ös kategóriába sorolt, félreeső, kevésbé forgalmas mellékutcákban, zsákutcákban csak akkor végzik el a munkát, amennyiben az ott lakók ezt kérelmezik és vállalják, hogy a munkálat összértékének felét kifizetik – tájékoztatott Tikosi László műszaki igazgató, aki korrekt ajánlatnak nevezte a közös megoldást.

Felhívta a figyelmet: felújítást, modernizálást csak a már közművesített utcák lakói kérelmezhetnek, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a jövőben egy vízszerelés miatt fel kell törni a rendbetett utat, járdát.

Az aszfaltozási kérelmet a lakóknak a polgármesteri hivatal titkárságán, vagy a műszaki osztályon kell benyújtaniuk, ugyanitt kaphatnak tájékoztatást a költségekről is.

Tikosi nem kívánt összegekről beszélni, mert minden utca esetében más lehet a javítás összege, de elmondta, hogy például a Bartók Béla utca lakói már jelezték, szívesen élnek az ajánlattal.

A városban több helyen kockaköveket is egyengettek – nem nagy sikerrel, hiszen az útszakaszok hepehupásak maradtak. Tikosi szerint sem igazi megoldás a toldozás-foldozás, de a Márton Áron téren, a Patkó körüli részen hamarosan bemutatják, hogy a kockakövet mintaszerűen is le lehet rakni.

A tér felújításával kapcsolatos kérdésünkre az igazgató úgy válaszolt: meri remélni, hogy hamarosan nekifognak, de azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csuri
2012-07-11 21:57:45
Mi a loturo Tikosi ur??? Kozteruletet leaszfaltozni az en penzembol?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Hat mi a locitromert fizetek adot?????????? Hogy tudjatok nyaralni alamelyik Tengerparton?????? Nagyon elszaltatok az ujravalasztassal!!!!!!!!!!!!!!!! Nepmuveszeti agyagedeny!!
avatar
Szatee
2012-07-12 01:31:33
Korrekt ajánlat? Holnap a villanyégőkbe is pótolni kell abban az utcában ahol azt akarják a lakosok, hogy világosság legyen? Az is van ennyire korrekt!
avatar
mekkmester
2012-07-12 11:58:47
én korrektnek találom
A város széle minden irányba terjezkedik. Van már Csalóka, van Szászok tábora, van Templom utca teteje és kitudjahány dűlő, ahová egyre több házat építenek. Gondolom, hogy az ilyen helyekre célzott az önkormányzat. Mivel a lakónegyedekhez képest ritkán lakott területek, némileg jogos az, hogy nem ezek felújítására koncentrálnak. Persze adót az ott lakók is fizetnek, ráadásul a többszörösét annak, amit egy blokklakásra kell fizetni.... Cserébe viszont még a kövezést is a lakók saját zsebből kénytelenek megoldani. Magyarán az önkormányzat SEMMIT nem pótol. Amit jósolsz, Szatee, az itt valóság, még közvilágítás sincs, nemhogy villanyégők. Na, ehhez a semmihez képest képest a féláron aszfaltozás egy igen korrekt ajánlat. Szerintem.
avatar
taylor
2012-07-12 12:41:31
Balkáni megoldások Székelyföldről.
A. verzió Okés a dolog, de akkor csak 50%-os ingatlanadó, útadó stb. Az utca feletti tulajdonjog 50%-át meg visszadni az eredeti tulajnak, a közbeszerzést 50%-át a magánszemély oldja meg csak hogy ne legyenek duzzasztott árak

B. verzió A város állja felét, a fejesek a zsebpénzből amit kapnak vissza az aszfaltozóktól állják a másik felét.

További ötletek: a kórházban a gyógyszer felét mi hozzuk, az iskolában a tanár fizetésének felét hozom otthonról stb.

avatar
mekkmester
2012-07-12 14:14:49
re: Balkáni megoldások Székelyföldről.
avatar
taylor
A. verzió Okés a dolog, de akkor csak 50%-os ingatlanadó, útadó stb. Az utca feletti tulajdonjog 50%-át meg visszadni az eredeti tulajnak, a közbeszerzést 50%-át a magánszemély oldja meg csak hogy ne legyenek duzzasztott árak

B. verzió A város állja felét, a fejesek a zsebpénzből amit kapnak vissza az aszfaltozóktól állják a másik felét.

További ötletek: a kórházban a gyógyszer felét mi hozzuk, az iskolában a tanár fizetésének felét hozom otthonról stb.



Az a sajnos, hogy az ötleteid már megvalósultak: a kórházba kell vinned magaddal a gyógyszert (hacsak nem Paracetamolról vagy aszpirinről van szó, ami esetleg vana kórháznak is), de még a kaját is, a tanár keresetének felét kifizeted magánóraként és még lehetne sorolni. Az adónkból kéne fenntartsanek egészségügyet, tanügyet, útfelújítást, stb. De ez csak elmélet. Sajnos.
avatar
madis
2012-07-12 16:38:14
Anno, ahogy Hofi Géza mondta: Üzenjünk hadat az Államoknak, és ha majd leigáz (ez biztos), akkor talán lesz egy potenciális vezetőnk is! (Nem szó szerint van, csak értelmezésképp)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."