Itthon » Közélet

RMDSZ kiértékelő

Az elmúlt évek tevékenységéről számoltak be a Szövetség helyi szervezetének előljárói.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

RMDSZKEP
RMDSZKEP
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. december 16., 16:24
1 hozzászólás. 


Bíró Enikő
, az RMDSZ székelyudvarhelyi elnöke, Grünstein Szabolcs, a városi szervezet egyik alelnöke valamint Jakab Áron Csaba az RMDSZ frakcióvezetője értékelte azt a munkát, amit az utóbbi időszakban végeztek városunkban.

„Számoljunk el azzal a két évvel, amivel minket bizalommal megelőlegezett a városi RMDSZ tagsága” – kezdte a tájékoztatót a jelenlegi elnök, akinek mandátuma holnap estig tart.

„Öt választásunk volt az elmúlt két évben: két helyhatósági, egy parlamenti, egy európaparlamenti és egy elnöki (ami egy kampányt jelent, de két választást), ezeken kívül rengeteg dolgot megvalósítottunk” – mondta Bíró Enikő.

RMDSZ


„Elkészítettük az RMDSZ weblapját és próbáltunk olyan hagyományokat teremteni, amit remélhetőleg folytatni fognak:
- Harmadik kiadásához érkezett a fotópályázat, amit Jakab Áron Csabának köszönhetünk.
- Elindítottuk a Mesevárost amit idén is megszerveznek.
- Két éve újjáélesztettük az RMDSZ farsangi bált.
- Grünstein Szabolcs és Novák Károly folytatták az első tárgyalásokat annak érdekében, hogy elinduljon egy Bethlen-negyedi fogadó iroda és reméljük ez jövő évben megvalósul.
- Nagy részünk volt abban, hogy megoldódott a Benedek Elek Líceum helyzete, ezért Novák Károlynak és a polgármesternek jár a dicséret.
- Elindítottunk egy ingyenes jogi tanácsadást, ami a mai napig hetente működik. A tanácsosok is fogadóórákat tartanak havonta egyszer.
- A betegek világnapján megajándékoztuk a kórházban fekvő gyerekeket.
- Idén második alkalommal szerveztünk egy olyan rajzversenyt ami a városi óvódásokhoz szólt.
- Nagy Levente családorvos, elnökségi tag, tanácsos munkáját dicséri a pályázat-rendszeren kívüli ajándékozás, amit a családorvosi rendelők kaptak, felszerelés formájában.
- Gergely László alelnöknek köszönhetjük a városi közszállítás minőségének javulását.
- Próbáltunk kezet nyújtani a fiataloknak. Incze Csongor és Antal Lóránt létrehozták a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alakulatot, ami jól működik a városban.
- Mi kezdeményeztük a székelyudvarhelyi mikroválallkozóknak szervezetbe tömörülését, így létrejött SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége).
- Jakab Áron Csaba munkájának köszönhetjük, hogy kiépült egy ingyenes Internet-hozzáférést bitosító, vezeték nélküli rendszer.
- A polgármester nevét dicséri, hogy idéntől már volt egy olyan pályázati rendszer, ahol civil szervezetek kaptak lehetőséget” – sorolta az elnök.

„Emberközeliség, kommunikáció, közhasznú projektek, ezek a kulcsszavak jellemzik az elmúlt két évet” – foglalta össze Jakab Áron Csaba.

Bíró Enikő nem indul a vezetői címért, de szerinte Grünstein Szabolcs lenne a megfelelő elnöke a helyi RMDSZ szervezetének.

Holnap lesz a tisztújítás a városi szervezetnél. Mind a nyolc székelyudvarhelyi körzetben megtörténtek a tagcserék, megnevezték az új jelölteket. Három óra után derült ki, hogy ki indul a helyi RMDSZ elnöki pozíciójáért. A holnapi küldöttgyűlésen Grünstein Szabolcs, Géczi Levente és Benedek Árpád Csaba közül kerül ki a helyi elnök.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2009-12-17 09:01:37
Konyorgom. Grünstein Szabolcs meg Biro Enikonel is rosszabb valasztas.
Talan majd 20 ev mulva megfelelne.
Ebbol a triobol szerintem Benedek Árpád Csaba a legjobb. Miert nem tudnak egy normalis jeloltet allitani azt nem ertem. Egy 40-50 ev koruli koztiszteletnek orvendo szemelyt.
De hagyjuk ezek egyre lennebb-lennebb sulyednek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."