Itthon » Közélet

A sofőr okozhatta a balesetet a parajdi sóbányában

A személyszállítással foglalkozó Gas Tours cég vezetője szerint emberi mulasztás miatt következett be a baleset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Parajdi sóbánya
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. július 31., 15:37
1 hozzászólás. 

Összesen 14 embert vittek kórházba, az ügyet a megyei rendőrség, a munkafelügyelőség és az Állami Sóvállalat is vizsgálja.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője szerint gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás, de egyelőre, amíg a nyomozás tart, nem emeltek vádat egyetlen személy ellen sem.

A hétfőn történt baleset után kilenc személyt szállítottak mentővel és helikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba. További öt személy saját autóval ment Marosvásárhelyre. A hivatalos adatok alapján 14 személy kapott ellátást.

Kedden már csak hat személyt ápoltak a vásárhelyi kórházban végtagtörések és más sebek miatt. Egyikük élete sincs veszélyben.

A balesetben ütköző autóbuszt Székelyudvarhelyre szállították, ahol szakértők vizsgálták meg.

A busz sofőrje a 62 éves C. A., a Gas Tours személyszállítással foglalkozó cégnek dolgozik, 30 éves autóvezetői tapasztalattal rendelkezik. A vásárhelyi sebészeten fekszik lapockacsont- és kulcscsonttöréssel, valamint fej és felsőtesti sérülésekkel.

Sebestyén József, a bánya technikai igazgatója szerint márt több mint tíz éve dolgoznak a Gas Tours autóbuszaival és sofőrjeivel.

A szállítási cég igazgatója, Pállffy Domokos, aki Hargita megye egyik tanácsosa is, azt nyilatkozta, hogy a gépjárművet megvizsgálta egy a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal szakembereiből álló csoport, akik megállapították, hogy a fékrendszer és a futómű tökéletesen működik, így a balesetet emberi mulasztás okozhatta.

Az igazgató szerint a sofőr alig két hónapja esett át egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton kitűnő eredménnyel. "Amint az orvosok engedik, személyesen látogatom meg a cég alkalmazottját" – tette hozzá az igazgató.

Hétfőn délután a 25 turistát szállító autóbusz sofőrje elvesztette uralmát gépjárműve felett, és a parajdi sóbánya bejáratától körülbelül egy kilométerre többször a falnak ütközött, majd egy 150 méter távolságra található sófalnak ütközött.

uh.ro/manna.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2012-07-31 19:17:45
Mossuk kezeinket kedves gas tours ??? Egy másik portal videóban a söoför olyasmit emleget, hogy a fék semmit sem reagált. Akkor hogy is van ?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."