Itthon » Közélet

Egyelőre nem lett új elnöke a helyi RMDSZ-nek

Egyelőre marad minden a régiben, avagy igaz, hogy Bíró Enikő nem jelöltette magát, de azért marad a helyi szervezet élén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

jo
jo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. december 17., 22:05
1 hozzászólás. 


Ma este a székelyudvarhelyi Bocskai Házban tartották a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi küldötteinek összejövetelét, melynek célja az új elnökválasztás volt.

Bíró Enikő
, a jelenlegi vezető kezdte a beszédet, és vázolta a napirendi pontokat. Ezután az ülésvezetőket jelölték meg: így Asztalos Ferenc volt parlamenti képviselő lett a gyűlés elnöke, akinek munkáját Antal István képviselő, Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere és Verestóy Attila szenátor segítette.

Első pontban Bíró Enikő számolt be az eddigi tevékenységekről, eredményekről, de a költségvetésről is, valamint mandátuma végén megköszönte mindenkinek a közreműködést. Jöhettek az elmúlt két évet vitató kérdések, aztán elfogadták a beszámolót.

buntaversetoyasztalos

Haladtak a napirenddel, azaz a jelöltek kétperces bemutatkozója következett. A pulpitust az abécé betűi szerinti sorrendben foglalták el, így Benedek Árpád Csaba kezdte a sort: „egy olyan RMDSZ-t szeretnék, ahol az emberek nyitottak, dolgoznak és munkájuk hatékony lesz”.

Géczi Levente
, aki beszéde után visszalépett Benedek Árpád Csaba javára, szinte teljesen egyetértett az előtte szónoklóval – nyitottságra, befogadásra és együttműködésre sarkalta az egybegyűlteket.

„Vissza szeretném vinni az RMDSZ-t az emberekhez” – fogalmazott harmadikként Grünstein Szabolcs.

Felállították a szavazatszámláló bizottságot, aztán következett a tulajdonképpeni voksolás. A 104 tagból álló szervezetből 94-en voltak jelen, ebből egy ember kivételével mindenki az urnához járult (egy tag nem szavazott). A küzdelem szoros volt, ezt mutatja a nagyon kis eltérés a két jelöltre leadott voksokat illetően. Grünstein Szabolcsnak 46-on szavaztak bizalmat, míg Benedek Árpád Csaba 45 szavazócédulát tudhatott magáénak. Volt két érvénytelen voks.

Habár a többség Grünsteint részesítette előnyben, új szavazást írtak ki, hiszen a szabályzat kimondja, hogy meg kell legyen a fele plusz egy szavazat. Ennek értelmében egyelőre minden marad a régiben.

Legtöbb 30 napon belül megejtik a következő küldöttgyűlést – határoztak a jelenlevők.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2009-12-18 09:00:30
Nem ertem meg a Helyi RMDSZ sajat maganak miert art?
A harom jelolt kozul a leggyengebbet valasztani ez kabare. Olyan szemely kellene, akire valamennyire fel tudnak kezni az emberek. Grunstein egy kolyok, aki Jeno ellenes tablakkal futkaroz a varosban. Ki az aki egy ilyen szemely-t komolyan tud venni, es targyalast tud folytatni? Majd 10-15 ev mulva talan mar ferfi lessz. Akkor lehet valasztani elnoknek. Persze ha lessz meg RMDSZ.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."