Itthon » Közélet

Kilenc éve indult az információs iroda

Lassan jubileumi születésnapját tölti a székelyudvarhelyi Tourinfo. Ilyés Emőkét, az iroda egyik munkatársát faggattuk munkájáról, munkájukról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tourinfo_ilyes_emoke
tourinfo_ilyes_emoke
szerkesztoÍRTA: FEKETE B. ZOLTÁN
2009. december 18., 09:21
0 hozzászólás. 



Aki Székelyudvarhelyre látogat, ne mulassza felkeresni Tourinfo Információs Irodát. Az intézmény több mint kilenc éve nyitott. Az idelátogató feltétlenül térjen be, itt olyan prospektusok és információk birtokába juthat, amelyből megismerheti a messzi földön híres székely vendégszeretet.

Aki egyszer már járt nálunk, később kivétel nélkül mind visszatér – mondta Ilyés Emőke, az iroda munkatársa. – A táj elragadó szépsége, az évezredes magyar kultúra, a mesébe szőtt székely legendák, talán örökre szóló varázslatos élményt nyújtanak az idelátogatónak.

tourinfo_ilyes_emoke

Látogatásom alkalmával az információs iroda munkatársát az itt folyó tevékenységükről faggattam. A székelyudvarhelyi Tourinfo iroda, a Polgármesteri Hivatal nyertes PHARE pályázatának köszönhetően már 2000-ben elkezdte tevékenységét városunkban – mesélte Emőke. Elmondta, hogy 2006. május 26-a óta az iroda székhelye a főtéren, a Márton Áron téren van (Patkó), ahonnan nemcsak a városunkba látogató vendégeknek sikerül hasznos információt nyújtani, hanem az udvarhelyieknek is tudnak segíteni különböző, utazásokkal kapcsolatos információk beszerzésében.

Részt szoktatok venni turisztikai vásárokon, kiállításokon?

– Irodánk, minden évben hazai és nemzetközi kiállításokon (Románia, Magyarország, Csehország) is részt vesz, ahol a székelyudvarhelyi és környékének szállás, kirándulási, étkezési és szórakozási lehetőségeit ismerteti. Az idén több anyaországi kiállításon vettünk részt: Budapesten, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Debrecenben és nem utolsó sorban, Bukarestben. Irodánk több alaklommal szervezett Study tour-t, olyan utakat, amelynek során megismerhettük térségünk nevezetességeit, műemlékeit – például a székely kapuk eredetét vagy ősi szimbólumok használatát.

Idén is megjelent a Turisztikai kalauz harmadik kiadása és az eseményfüzet. Mit nyújtanak ezek a színvonalas kiadványok az idelátogatónak?

– Ezek a kiadványok a székely anyaváros és környékét hivatottak bemutatni az ideérkező turistáknak. Januárban újabb eseményfüzetet, míg február közepén kiadjuk a negyedik turisztikai kalauzt négy nyelven, 10.000 példányban. Ezt a helyi vállalkozókkal közösen oldjuk meg. A Turisztikai katalógusban ismertetjük a vállalkozók ajánlatait, valamint Székelyudvarhely Megyei Jogú város rövid történetét a település nevezetességeivel, látványosságaival együtt.

Mi az iroda célja?

– Széleskörű információval szolgálni az érdeklődők, látogatók, turisták számára. Az idelátogatók egy minél átfogóbb kép alkotása Székelyudvarhelyről, annak jellegzetességeiről, történelmi és kulturális múltjáról, s nem utolsó sorban turisztikai lehetőségeiről. A városban és környékén működő színvonalas vendéglátó-ipari szolgáltatásokat nyújtó cégek tevékenységének támogatása előadások, fórumok szervezésével, ahol tapasztalatot szerezhetnek és cserélhetnek a turizmusban működő cégek képviselői. Valamint nemzetközi kiállításokon való részvétellel, ahol irodánk a vendéglátókkal közösen közelebb viszi nemcsak városunkat, hanem egész Székelyföldet más, idegen országok lakóihoz – fogalmazott Ilyés Emőke, az iroda munkatársa.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."