Itthon » Közélet

Készül Gyimes legnagyobb túróspuliszkája

Hetedszerre szervezik meg a hagyományos Csángó Túrós Puliszka Fesztivált Hidegségen a Fatányéros és Csángó Panzió udvarán, augusztus 25-26. között.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Túrós puliszka
Rekordra készülnek a Gyimesekben
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 17., 09:01
0 hozzászólás. 

Bár az idei fesztivál több különlegességgel is várja a résztvevőket, a korábbi években nagy érdeklődéssel megszervezett programok sem maradnak el. Így a szombati nap továbbra is a sport jegyében zajlik: esztenalátogatással egybekötött autós hegyi kalandtúra, hegyi bicikliverseny és különféle ügyességi versenyek várják az érdeklődőket.

A gyerekek szórakoztatását kézműves műhelyek és izgalmas gyerekjátékok biztosítják. A délutáni programkínálat több koncertet is tartalmaz, színpadra lép Szabina, Reni, Jocó Junior, Kally és a magyarországi Bojtorján együttes. Az estet tábortűz zárja.

Vasárnap reggel a hagyományokhoz hűen a 32-es határvadászok emléktúrájával indul a nap, míg a szentimrei fúvószenekar tagjai ébresztik Hidegség völgyének lakóit.

A főzőverseny tíz órakor veszi kezdetét. A négy-hatfős csapatok a verseny kezdetéig adhatják le jelentkezésüket akár a helyszínen, akár előzetesen az info@csangopanzio.ro levelezési címen, vagy a 0266/339-744-es telefonszámon.

Önkormányzatok részéről, cégektől, különféle intézményektől és vendéglátó egységektől egyaránt várnak résztvevőket. A felhasznált puliszkalisztet a szervezők biztosítják, a többi hozzávalót, a főzőeszközöket és a tálaláshoz szükséges kellékeket a csapatok szerzik be.

Az elkészített ínyencségeket háromtagú zsűri díjazza majd, a tőlük kapott pontszámok alapján dől el, hogy melyik csapat nyeri az idei fődíjat:legtöbb hat személyre szóló, teljes ellátást biztosító pihentető hétvégét a hidegségi Fatányéros és Csángó Panzióban.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy a szervezők a főzőverseny ideje alatt elkészítik Gyimes legnagyobb túróspuliszkáját, amely egy 750 kilós üstben sül majd ropogósra. A több mázsás ínyencséget nem csak megcsodálhatják, hanem meg is kóstolhatják a jelenlévők, a gyimesi ízvilágot tükröző falatokból biztosra vehető, hogy jut mindenkinek.

A főzőversenyt népzenei programok követik, gyimesi és moldvai csángó népdalokat és táncokat láthatnak a résztvevők, fellép a balánbányai néptánccsoport és György Botond humorista is. Az esti mulatozás sem marad el, utcabállal és tűzijátékkal zárul a nap.

sajtóközlemény0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."