Itthon » Közélet

Kilövik a Homoród mentét rettegésben tartó medvék egyikét

A szaktárca kilövési engedélyt adott a Homoród menti falvak lakóit rettegésben tartó medvék egyikére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Medve
Engedélyezték az egyik medve kilövését
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 13., 08:32
2 hozzászólás. 

Homoródszentmárton és Homoródalmás községben idén 49 háziállatot - tehenet, juhot, kecskét, sertést - pusztítottak el, és három méhkaptárt dúltak fel a településekre bejáró medvék. Homoródalmáson a legutóbbi medvetámadást vasárnap jelezték. Ekkor egy tehenet és két juhot öltek meg a vadállatok. Rigó Mihály, a község polgármestere közölte, hogy hetente jelentenek egy-egy újabb támadást. A juhok karámjait kutyák védik, de már ezek is kezdtek félni a vadállatoktól.

"A falu szélén már nem is szántanak az emberek, mert mindent megesznek a vadállatok, és mivel nincs a falu szélén ennivaló, hát bejönnek a faluba. Ha éhesek, semmi sem állítja meg őket" - panaszolta Rigó Mihály polgármester. Homoródalmás jegyzője, Nagy Olga szerint az anyagi kár jelentős, de ennél is nagyobb gond, hogy a lakosságot örökös rettegésben tartják a medvék. Tavaly emberre is támadt a medve, mégsem adott a minisztérium kilövési engedélyt.

Homoródszentmárton községben legutóbb egy héttel ezelőtt jelentettek medvejárást. Ekkor a községhez tartozó Abásfalván egy csűrbe ment be egy nagyvad. Háziállatokban kárt nem tett, mert a gazda lármázni kezdett, a megriadt medve pedig a csűr tetején, a cserepeket összetörve távozott.

Az érintett községek polgármesterei közös levélben fordultak a hatóságokhoz kilövési engedélyt kérvén. A szaktárca Verestóy Attila szenátor közbenjárására hagyta jóvá egy medve kilövését. "Több medve is van a környező erdőkben, remélhetőleg azt lövik ki, amelyik bejár a falvakba" – jegyezte meg Nágó István, Homoródszentmárton alpolgármestere.

uh.ro/mti



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2012-09-13 15:20:48
na bumm
Kilövik a Homoród mentét rettegésben tartó medvék egyikét

Ez komoly. Akkor már inkább a másikat...
avatar
blazsek
2012-09-13 15:46:24
hehe
"Több medve is van a környező erdőkben, remélhetőleg azt lövik ki, amelyik bejár a falvakba" És, ha nem? V.A szenátor beáldoz még egy medvét a kampány érdekében? Gondolom a cikkírónak kötelező házi feladat volt így kampányelőn behódolásból (hogy mást ne mondjak!) száraz edzést tartani, hogy ne feledjük kinek a kegyelméből lehet egy "remélhetőleg" medvét kilőni, miután megevett vagy negyven háziállatot...
Vicces! Nézzétek csak a kapcsolódó cikkeket... Verestóy és Ladányi a városi RMDSZ jelöltjei :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."