Itthon » Közélet

A széltől is óvják a korcsolyapályát

Még tartanak a felújítási és karbantartási munkálatok a városi korcsolyapályán, de december elejére tervezik a nyitást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Az Eurato szakemberei a székelyudvarhelyi jégpálya beüzemelésén dolgoznak
5 fokon már jó minőségű jégen lehet siklani
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. november 20., 11:18
0 hozzászólás. 

A tervek szerint december 5-én indul a szezon a városi korcsolyapályán, tudtuk meg Karda Zoltántól a jégpálya adminisztrátorától. Az Eurato Rt. szakemberei egy hete kezdték el összeszerelni a pálya hűtőrendszerének elemeit a városi strand területén.

Idén egy nagyobb beruházás is történt, ugyanis több javítási és karbantartási műveletet kellett elvégezzenek a hűtőrendszeren. Az 1800 négyzetméteres alapterületű pályán már elhelyezték a szigetelő hungarocell lapokat, amelyre műanyag borítás került.

Épül a technika

Jelenleg a munkálatokat kivitelező cég szakemberei a „csőszőnyeget" helyezik le, miközben javítják, és esetenként cserélik a meghibásodott részeket.

Decemberben nyit a székelyudvarhelyi jégpálya

Idén az üzemeltetés technikai részleteiről az Eurato Rt. munkatársai gondoskodnak, valamint a most történő javításokért is ők vállalják a garanciát, nyilatkozta portálunknak Ambrus Sándor, a hűtéstechnikai cég munkatársa.

Ambrus szerint a korcsolyapálya jege már +5-+7 Celsius foktól is jó minőségű lehet, de hogy pontosan hány fokig lehet majd használni, az nagymértékben függ a környezeti hatásoktól is.

Elfújhatja a szél

A szeles időjárás könnyen elfújhatja a jégpálya feletti, lehűlt légréteget, így a helyébe kerülő melegebb levegőnek ismét le kell hűlnie, ami a jégréteg olvadását okozhatja. Olvad akkor is, ha közvetlen napsütés éri, főleg a palánkok mentén, ahol a fényvisszaverődéstől még nagyobb mértékű az olvadás.

A megoldás az árnyékolás lenne, egy sátorszerű födém elhelyezése, ami megvédi a jeget a széltől és a napsugaraktól, így akár 13 fokban is jó minőségű jeget lehetne előállítani, gazdaságosabb működtetés mellett.

Decemberben nyit a székelyudvarhelyi jégpálya

Még ha a sátor egyelőre kivitelezhetetlen is, jó lenne pályát napközben letakarni a palánkok magasságában – ez megkönnyítené a folyamatos jó minőségű jég megőrzését magasabb hőmérséklet mellett is, tájékoztatott Ambrus Sándor.

A nyitva tartás és jegyárak tekintetében még nem született végeleges döntés, de egyelőre úgy néz ki, a tavalyi órarend és díjszabások maradnak érvényben, tájékoztatott Karda.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."