Itthon » Politika

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az úrnapja miatt, egy órával korábban kezdődik a rendes havi tanácsülés rengeteg napirendi ponttal.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...
Antal Lóci vasárnap három olyan korábbi képet is posztolt, amin az elhunyt szenátorral együtt látható. Fotó: Antal Lóránt Facebook-oldala.

Antal Lóránt lesz Hargita megye szenátora

A fiatal politikus megerősítette, hogy ő veszi át Dr....

László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 31., 06:26
0 hozzászólás. 

Jó reggelt kívánunk kedves olvasóinknak. A városháza Orbán Balázs tanácsterméből jelentkezünk, hogy a városunkat érintő legfőbb kérdések eldöntésének tanúi legyünk.

A 34 napirendi pontban lesz többek között költségvetési zárszámadás, piacátalakítás és műjégpálya létrehozás.

07:55 A tanácsteremben gyülekeznek a tanácsosok. Remek a hangulat. Ki az öreg? - hangzi el a kérdés, és kiderül, aki nem tudja átugrani az árnyékát. Ma mindenki különösen szép, és a frizurája is jó!

08:02 Szabó Gyula az RMDSZ részéről az e havi ülésvezető. 18 tanácsos van jelen, hiányzik Lőrincz Edit, aki betegség miatt nem tudott jönni, a tanács határozatképes.

Gálfi Árpád köszönti a jelenlévőket, és összefoglalja a napirendi pontokat. A 30-as számú előterjesztést visszavonja.

DSC 3007

Szabó Gyula cserébe bevonná az Egyebek kategóriát. Orbán Árpádnak van hozzászólni valója, pályázatot szeretnének letenni a Székelytámadt vár felújítására, sürgős és fontos, mert aki korábban jelentkezik, az viszi a pénzt. A egyik a Tompa Lészló iskola modernizálása, a másik a minifocipálya és a park rendezése. Ha nem döntenek ma erről, akkor jövő héten rendkívüli tanácsülést hoznak össze.

Benedek Árpád Csaba azonnali tanácsülés összehívását javasolja, mert nem volt napirendi ponton. Derzsi László megerősíti, jogilag ez a változat elfogadhatóbb, nem félő, hogy a prefektus a törvény be nem tartása miatt megtámadja a határozatot.

08:15 A napirendi pontokat megszavazzák, a rendes havi után lesz egy azonnali tanácsülés is, mondja Szabó Gyula.

DSC 3023c

08:17 Gálfi Árpád: megvan a bírósági végzés az Udvarhelyi Média Kft. felszámolásáról, folyik a pénzügyi ellenőrzés, Molnos Zoltán ügyvezető 2016-ban felmondott Farkas György igazgatónál. Megváltoztatták a statútumot, Molnos a tanács hozzájárulása nélkül volt igazgató. A számvevőszéki jegyzőkönyv alapján a könyvelőségbe is beterhelődött az 500 ezer lej, mivel a tanács egy bizonyos része kétszeri előterjesztésre sem szavazott igennel a felszámolásra. A polgármesternek nem változott a kedvenc szava: tekintetében.

Benedek szeretné, ha az ügy teljes dokumentációját megkapnák a tanácsosok, szerinte a cégbíróság már azután 30 nappal fel kellett volna, hogy számolja a céget, miután nem lett annak ügyvezetője.

08:20 Elkezdik tárgyalni a napirendi pontokat. Az első a közpénzügyi törvényeknek tesz eleget, Vass Szabolcs terjeszti elő. A tavalyi költségvetési zárszámadást kell elfogadni. Az ellenzék tartózkodik, a koalíciósok többsége igennel szavaz, úgy tűnik, Mike Levente is tartózkodik, de nem vennénk mérget rá. Benedek Árpád Csaba utólag jelzi, Bíró Edith és Ketesdi is tartózkodott, a határozat nem ment át.

DSC 3016c

08:23 A következőt mindenki megszavazza, elfogadják az adományokat az Eötvös József Szakközépiskola javára, 116 ezer lej körüli összegről van szó, a költségvetésmódosítás is átmegy.

08:25 A negyedik határozattervezetnél tartunk, a Szólj bele! című kampányt mutatják be. Jakab Attila városmenedzser vetíteni akar. Egy tágabb folyamat része a kampány, a részletekre is odafigyelő város,  két választás között is lehetővé tenni a város polgárainak, hogy kifejezzék véleményüket, bekapcsolódjanak a közéletbe.

DSC 3026c

A város költségvetésének 1%-át úgy próbálják felhasználni, hogy a lakók dönthessék el, milyen projektek valósulhassanak meg a városban. Hat kategóriában lehet javaslatokat tenni: közlekedés,(járda, utak), közlekedésbiztonság, közterek rendezése, oktatási-kulturális projektek, digitális infrastruktúra. Egy projekt összértéke 100 ezer lej lehet. Június 9-én indul a projekt, bárki javaslatot tehet augusztus 20-ig. Utána szavazással dől el, hogy melyik projekteket valósítják meg 2019-ben. A platform készen áll, de még az utolsó simítások hátravannak. Székelyföldön úttörő a projekt – mondja Jakab.

Biró Jolánnak nagyon tetszik, és kérdezi, hogyan fogják népszerűsíteni a dolgot. Derzsi László azt mondja, hogy a modern demokrácia alapelve, hogy az ellenzék is részt vesz a projektekben, ők Lőrincz Zsuzsannát nevezték ki erre, de a koalíció nem egyezett bele, így az RMDSz frakció tartózkodni fog. Hajdó az Urbana Rt. körüli bonyodalmakkal vág vissza, ott az RMDSZ volt a bibis, a paritásos viszony nem lehet egyoldalú. Derzsi biztosítja, ha újból napirendre kerül, pozitív lesz a viszonyulásuk.

Úrnapján az RMDSZ vezet fotó: Dávid Anna Júlia

Az inkubátorház adümentességet kért, erről szavaznak most, a szakbizottságok pozitívan véleményezték, megszavazzák.

A következő határozat a múzeummal kapcsolatos, a jövő évben nem kívánja a Nyírő villát adminisztrálni, ezért szeretné a szerződést felbontani.

DSC 3033

8:41 A Szászok táborában fejlesztik az elektromos hálózatot, ezért az elosztó vállalaltnak bérbe adnak egy területet a munkálatok idejére. A következőkben olyan napirendi pontokat szavaznak meg, amelyeket korábban a prefektúra kifogásolt, ezért most módosítani kell rajtuk. Tömbházszigetelés a téma. A tanácsosok kihasználják, hogy csak automatikusan szavazgatni kell, telefonoznak, esznek, isznak közben.

A keretesben levő határozatokról automatikus szavazással döntöttek, Szabó Gyula felolvasta, a többi képviselő, pedig emelte a kezét. Olyan gyorsan, hogy reggeli aerobicnak sem utolsó.

10. Határozattervezet a Székelyudvarhelyi élelmiszeripari piaccsarnok rehabilitálása és felújítása című beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/11-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

11. Határozattervezet A székelyudvarhelyi Műjégpálya megvalósíthatósági tanulmánya műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/10-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

12. Határozattervezet a székelyudvarhelyi Holló utcai víz- és háztartási csatornahálózat, beleértve csatlakozók kibővítése című beruházás megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/8-as helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

13. Határozattervezet a székelyudvarhelyi Medence utcai víz- és háztartási csatornahálózat kibővítése című beruházás megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/7-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

14. Határozattervezet a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor utcai játszótér létrehozása című beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/26-os helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

15. Határozattervezet a székelyudvarhelyi Ifjúság és Gyepes bejárat környéki játszótér létrehozása című beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/27-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

16. Határozattervezet az Ugron Gábor utca korszerűsítése című beruházás megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szóló 2018/28-as helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

17. Határozattervezet az Oktatási infrastruktúra fejlesztése a Székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolában – 2A és 2B épület (2017/8-as projekt) című beruházás dokumentációjának (DALI) és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról, valamint a támogatási kérelem benyújtásának jóváhagyásáról szóló 2018/31-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

18. Határozattervezet a Tömbház hőszigetelésének felújítása a POR 2014-2020 keretében – Építők utca 1-3. szám című beruházás aktualizált dokumentációjának (DALI) és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról, valamint a támogatási kérelem benyújtásának jóváhagyásáról szóló 2018/25-ös helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

19. Határozattervezet a Tömbház hőszigetelésének felújítása a POR 2014-2020 keretében – Függetlenség utca 10. szám című beruházás aktualizált dokumentációjának (DALI) és műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról, valamint a támogatási kérelem benyújtásának jóváhagyásáról szóló 2018/16-os helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

20. Határozattervezet a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város közterületeinek részét képező földterületek koncesszióba adására és a székelyudvarhelyi sportpálya fejlesztése érdekében végrehajtandó intézkedések megindítására vonatkozó 2018/93-as helyi tanácshatározat módosításáról.

21. Határozattervezet az 54006-os telekkönyvi számú és 180/1, 181/1, 182/2/a/2/2 helyrajzi számú ingatlan megvásárlásáról szóló 2017/275-ös helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

22. Határozattervezet a 60907-es telekkönyvi számú ingatlan megvásárlásáról szóló 2017/276-os helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

23. Határozattervezet a 61221-es telekkönyvi számú ingatlan megvásárlásáról szóló 2017/277-es helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

24. Határozattervezet a 60824-es telekkönyvi számú, valamint az 59564-es telekkönyvi számú két földterület megvásárlásáról szóló 2017/278-as helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

25. Határozattervezet az 53182-es telekkönyvi számú terület megvásárlásáról szóló 2017/283-as helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

26. Határozattervezet az 53182-es telekkönyvi számú sportterem épületének megvásárlásáról szóló 2017/285-ös helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről.

27. Határozattervezet a Molnár Zsigmond Ügyvédi Iroda jogi képviseleti megbízásáról, hogy a Botosani-i Törvényszék előtt a fellebbezési szakaszban lévő, 2977/40/2017-es ügyben Székelyudvarhely Megyei Jogú Város érdekeit képviselje.

A jegyző is megelégelte az iramot, 5 perc szünetet kért. Nagyon érdekes dolgokról beszélgetnek a szünetben, elhangzik, hogy ki jobb anyós, mint anya, és hogy milyen volt a harmadikosok évzárója tegnap, de ezt nem írhatjuk le, mert meggyanúsítanak, hogy rosszabbak vagyunk, mint a Cancan. De Ványolós tanár úr életbölcsességeit ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szereti a pozitív csípkelődést. Nem tudjuk, van-e ilyen műfaj, ha nincs, akkor Ványolós tanár úr a megteremtője.

DSC 3039c

9: 00 Sándor Alpár terjeszti elő, az erdészet vezetője, hogy Bálint Katalin udvarhelyi lakos kéri a tanácstól, a háza alatt levő területet az ő nevére írják, mert jelenleg az állam nevén van, bár hiteles adásvételi szerződése van róla. A kérést elfogadják. Az erdészetre vonatkozó kérdését írásban kérik beadni az úrnapjára való tekintettel. Sándor már leadta, később tárgyalják. Következik a nyugdíjasoknak szánt lakások elosztása következik, négy személy jut lakáshoz a Tábor utcában.

DSC 3040c

A júniusi rendezvényekről Simon Mária Tímea tájékoztat, a gyermeknap, az Udvarhely napok, testvérvárosi találkozók tartoznak ide. Derzsi kéri, hogy a hasonló kultúrális eseményekről mindig kapjanak beszámolót a tanácshatározatok mellé. A programokat jóváhagyják Ketesdi tartózkodásával.

DSC 3041c

9:05 A Székelyföldi Kerékpáros Körverseny támogatásáról szavaznak ezután, 15 ezer lej értékben, mindenki támogatja.

9: 10 A helyi rendőrség tisztségjegyzékét módosítják, de ez nem jelent költségvetési módosítást – mondja László Szabolcs. Gyorsan meg is szavazzák.

DSC 3050c

A szolgálati lakások közművekhez való csatlakoztatását ismertetik, elsőként 350 ezer, majd később 150 ezer lej lesz szükséges ehhez.

Az egyebekhez sokan jelentkeznek, Bíró Edith, Bíró Jolán, Sinka Arnold.

9:13 Az ülésvezetőnek is van egy megjegyzése: a hegyi rendőrség tavalyi tevékenységét mutatná be László Szabolcs, ha belefér a tanácsosok idejébe. Rábólintanak, tíz percet kap.

9:15 László Szabolcs elnézést kér, amiért késett a tavalyi jelentéssel. A helyi rendőrséget ellátták éles és gumilövedékes fegyverekkel, és lőgyakorlatot is tartottak a katonai egységgel. Egy nemzetközi közbiztonság témájú eseményen is részt vett a rendőrparancsnok. Összesen 34 posztja van a helyi rendőrségnek, ebből 6 pozíció nincs betöltve.

DSC 3051c

A közlekedésrendészeti osztály 2017-ben iskolákban tartott előadást a biztonságos közlekedésről, megszületett a hivatalos Facebook oldala. Az oldalon egy eltűnt/talált tárgyak nevű csoportot is létrehoztak, ide bárki tud feltölteni képeket.

Az autókat és a járőrök ruháját kétnyelvű feliratokkal látták el. Március 8-án virágokat osztottak a női sofőröknek, "Másképpen üdvözöljük a női vezetőket, mint ahogy szoktuk" – jegyzi meg László. A fertőző betegségek ellen is harcoltak a helyi rendőrök, különsen amikor a kanyaró agresszív módon ütötte fel a kórházban a fejét.

Nyílt napot is tartottak, amire – most végre megjegyezhetjük – az uh.ro-t nem hívták meg. Gondoltuk is, hogy tartunk egy zárt napot, amire nem hívunk meg senkit, a díszmegnemhívott a helyi rendőrség lesz. 

9:25 A kutyát is bemutatták, nagy sikere volt, még mindig jobban szeretik, mint minket – jegyezte meg a rendőr. A helyi rendőrség egyre közelebb próbál kerülni a lakosokhoz, ezért egy lánykérésnél is szerepet vállaltak. A motozásnál találták meg a gyűrűt!

László Szabolcs annyira igyekszik, hogy gyorsan végezzen a mondandójával, hogy alig vesz levegőt, és néha összefutnak a mássalhangzók,, de ez bárkivel előfordulhat hasonló esetben. Annyit sikerül kivenni, hogy mindig négy járőr van a város területén, később állandó éjszakai szolgálatot is indítanak. Egyelőre péntek éjszakánként járőröznek, kedden az élelmiszerpiacon, vasárnap az autópiacon vannak jelen. A bűncselekmények száma nagyon lecsökkent ezeken a helyeken.

9:27A tavaly júniusi vihar által okozott károk elhárításában is részt vettek, télen pedig a rászoruló családoknak vittek tüzelőt egy vállalkozó támogatásával.9:35 130 szabálysértés miatti bírságot róttak ki, csendzavarás, vagy más rendfenntartás hatáskörébe tartozó ügy miatt. A Budvár lakónegyedben részt vettek abban az akcióban, emleyben felmérték, kinek van személyazonossági igazolványa és legálisan tartózkodnak-e ott.

9: 35 A tanácsosok szúnyókálnak, vagy telefonoznak mindenki kora és érdeklődése szerint. Csak a polgármestert és minket, újságírókat érdekel úgy tűnik, ez az egész. Igaz, már rég letelt a 10 perc, 20-nál tartunk, pedig László már rég meghaladta felolvasásban a városban megengedett 50 kilométer/órás sebességet.

Az iskolaidő alatt minden reggel jelen voltak a tanintézmények közelében a biztonságos közlekedésért. Az utóbbi tíz év legnagyobb fogása volt szilveszterkor, amikor pirotechnikai eszközöket foglaltak le a helyi rendőrök - folytatja László.

9:39 117 ezer lej folyt be bírságokból tavaly. Különböző eseményeken is biztosítottak a helyi rendőrök, március 15, május 1, Roma nap – ott kell lenni ott is – jegyzi meg László.

749 telefonos bejelentés érkezett tavaly a helyi rendőrséghez, írásban ennek kb fele.

A köztéri kameráknak is hasznát vették, amikor a Fan Courier épületébe betörőket azonosították.

9: 42 A környezetvédelmi részleg több mint 100 esetben végzett ellenőrzést, 61 esetben szabálysértési bírságot alkalmazott. Minden jogi személyt ellenőriznek, akinek kötelező szerződésben állnia a szemétkezelő vállalattal. Ugyanez a részleg figyelmet fordított a gazdátlan autókra is. Felszólították ezek tulajdonosait, 71-en eleget is tettek a felszólításnak, elszállították az autókat.

A Varga-patakba folyó szennylé problémájával is foglalkoznak.

A kereskedelmi tevékenységet ellenőrző részleg olyan egységeket azonosított, amelyek nem rendelkeztek működési engedéllyel. Ezen kívül a lejárt szavatosságú termékeket is kiszúrták, 9100 lej értékben büntettek emiatt. Ellenőrizték a nappali bárokat, éttermeket, iskolabüféket, ahol olyan termékeket is találtak, amelyeket nem szabadna forgalmazzanak ott: szénsavas, cukros dolgokat. Szőnyegek, parfümök, hamis telefonok – ezeket mind elkobozták az engedély nélkül kereskedőktől. Az ellenőrzések következtében 100 ezres nagyságrendű összeg folyt be a hivatalba.

9:45 Munkatársaink, akikre büszkék is vagyunk – végre valami izgalmas fejezet. Balási Hajnalka fontos szereplője ennek, a Tusnád Marathon, Super Spartan nevű versenyeken vett részt, nagyon jó eredménnyel.

Benkő Zsolt a rendőrség másik büszkesége, aki kutyakiképzéssel foglalkozik.

9: 50 Mégiscsak figyeltek a tanácsosok, legalábbis egy részük. Mike Levente: ami megragadott, hogy az ellenőrzések során jelentős büntetéseket róttak ki. Ajánlom, hogy ha ellenőrzünk, akkor fel kell hívni a figyelmet az észlelt problémára, és ha nem oldják meg rövid időn belül, akkor büntessünk. László Szabolcs azt mondja, mindig így jártak el, 30 napos határidőket adtak.

DSC 3070c

Bíró Edith megragadja az alkalmat, hogy szóljon, a Kiskövedben is van egy elhagyatott Maros jelzésű autó. Emellett azt is kéri, fokozottan figyeljenek a szemétlerakókra, mert jön a nyár és a bűz.

 

Orbán Árád arra kérdez rá, hogy mit jelent a szoros együttműködés a Román Hírszerző Szolgálattal? Különösebben semmit – válaszolja a helyi rendőrség vezetője, csak munkaügy, ha jönnek hivatalos személyek, akár Magyarországról is, együtt kell működnünk, de csak a szükséges szintig, hogy biztosítani tudjuk az eseményeket.

DSC 3075c

Sinka Arnold a túlkapásokra kérdez rá, a médiában megjelent konkrét esetre, és ha történik ilyen, a videófelvételt miért nem használják bizonyítékként. László azt válaszolja, bizonyítani csak a bíróságon kell, a felvételt is csak ott mutatják meg, túlkapás szerinte nem történt.

DSC 3081c

László Szabolcs elköszön, folytatódnak az egyebek.

Bíró Jolán kérdezi, hogy a szejkei víz- és szennyvízhálózat mikor lesz befejezve. Bíró Edith a trianoni megemlékezésre invitálja a tanácsosokat.

10:08

Sinka azt javasolja, hogy a nem használt vasúti átjáróknál vegyék le az András-kereszteket, mert lassítja a forgalmat. A más megyéből érkező szemetes kamionok ismét megszaporodtak, a témáról mostanában nem volt szó, ezért beszámolót kér az ügyről.

DSC 3079c

Mike Levente a kataszteri munkáról szeretne tájékozódni, hol, mekkora területeken lesz, és miért pont ott. Továbbra is várja, hogy mi történt a Szejkén azzal a 17 ár területtel, amiről az előző tanácsülésen is szó volt.

A Szentimre utcában érdekes megoldást találtak egy sérült villanyoszlopra, bebetonozták egy hordóba. Arros Orsolya arra kíváncsi, mikor lesz már strand, mikor nyitják ki, és hogy mik a tervek az Éltetőkút utcában, mivel a tavalyi beruházási listán már szerepelt.

Puskás Katalin elmondja, a Szejkén a munkálatok most is folynak, az ütemterv szerint haladnak, decemberig szeretnék befejezni. Fülöp Székely István válaszol Sinka Arnold felvetésére, azt mondja a vasúttársasáftól várják az engedélyt, hogy eltávolíthassák a vasúti átjáróra figyelmeztető kereszteket. A megmattult tükröket ki fogják cserélni, a táblák, jelzések állapotát felmérték az egész városban. A piac melletti jelzőlámpákat is hamarosan kicserélik, a közbeszerzést megnyerő vállalkozó aláírta már a szerződést.

A Szejke strand idén nem fog megnyílni, a városi strand június elsején, vagyis holnap. Hurrá!

Gálfi Árpád a cekendi szemétlerakóval kapcsolatban megjegyzi, hogy kérték a harmadik cella megépítését, az RDE szerződése  2019-ben jár le, a harmadik cella megépítése az új szerződés feltételeihez lesz kötve.

Hajdó Csaba elmondja, hogy közép-Erdélyből hozzák a szemetet, nem a határ mellől, ahogy Sinka mondta, a szemétüggyel foglalkozó bizottság pedig azért nem tud most jelentést adni, mert komplex az ügy, jogi folyamatok eredményét várják. a szemétügyi bizottságnak nehéz dolga van, párhuzamosan kell a múltbéli és a jövőbeni ügyeket rendezni, hogy egyik se csússzon el. Az tiszta, hogy jogtalanul helyeztek el szemetet, ennek következménye kell, hogy legyen.

DSC 3035c

Mike Leventének Gálfi válaszol: a városnak minden részét figyelembe vettük, 1869 telekkönyvezést fogunk elvégezni, 273-ra már van telekkönyv, közel 1600 tulajdonost fogunk bevonni a város minden részéről. A földosztó bizottság dolgozik, az elmúlt két évben többet üléseztek, mint azelőtt tíz évig – teszi hozzá. Az Éltetőkút utcában elindult a feltérképezés az építkezéssel kapcsolatban. Arrosnak beszél, aki látszólag nem nagyon figyel. De lehet, hogy fülel.

Nehéz figyelmesnek lenni, mert néha rettentő körülményes mondatokban próbálják megfogalmazni a tanácsosok a semmit mint kiemelkedő eredményt, és amikor már épp elmerengenél, mint a nénik a templomban, egy mellékmondatban el-elejtenek egy fontos, Istennek tetsző dolgot.

A következő ülésvezető Ölvedi Zsolt lesz. A rendes havi tanácsülést bezárják, kezdődik az azonnali, két napirendi ponttal.

DSC 3058c

10:21 Kint már hallatszanak az úrnapi körmenet előkészületei.

Bent két DALI-t kell jóváhagyni, beruházási munkálatok engedélyezése, a Tompa László Iskolát bővíteni kell és modernizálni, 3 millió euróról beszélünk. A minifocipályát is feltunningolnák, a játszóteret modernizálnák, felszereléseket vásárolnának a művelődési ház és a színház részére. Azért sürgős ezeket elfogadni, hogy gyorsabban lehessen pályázni. 5 millió lej a játszótér és a minifocipálya felújítása, a Tompa László Iskolára 4 millió lej fölötti összeget pályáznak. Mindenki megszavazza a határozatokat.

Az azonnali tanácsülést is bezárják. Kellemes ünnepet kívánunk a körmenet résztvevőinek, ateista és másvallású olvasóinknak pedig sok türelmet a forgalmi akadályozottság miatt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."