Itthon » Közélet

Tornaterem tíz év után

Ünnepélyesen átadták csütörtökön délelőtt a Bányai János Szakközépiskola sportcsarnokát – uszodának tervezték, tíz év alatt épült fel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A Bányai János szakközépiskola tornaterme
A Bányai János szakközépiskola tornaterme
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. december 06., 16:37
0 hozzászólás. 

Hivatalos mérkőzéseket is lehet játszani a most átadott teremben, megfelel kézilabda, teremlabdarúgás, kosárlabda és más sportágak űzésére. Az átadón Szakács Paál István igazgató mondta el röviden a létesítmény történetét az összesereglett diákok, más iskolák igazgatói valamint az önkormányzat és a bukaresti parlamentben dolgozók előtt.

A Bányai János szakközépiskola tornaterme

Az iskola 1976-ban épült, de a sportterem csak 36 évvel később, majdnem 2 millió euró értékben. Hasznos felülete ma 2 192,38 négyzetméter, a pálya mérete 24 m x 44 m, 199 ülő- és 91 állóhely van – utóbbiak száma bővíthető. Az épületben öltözők (külön fiúknak, lányoknak, tanároknak és edzőknek), raktárhelyiségek, fürdők, orvosi kabinet és ruhatár is van.

Az épület saját hőközponttal rendelkezik, a tervet a csíkszeredai Vallum Kft. készítette és három udvarhelyi cég vitelezte ki. A Viaduct kezdte az alapozást, amit a Sigapress folytatott és fejezte be az építkezést, míg az Inszer Kft. az épületgépészetért felelt.

A helyi önkormányzat majdnem egymillió lejjel járult hozzá az építkezéshez – a megnyitón ezt Bunta Levente polgármester közölte az egybegyűltekkel.

A Bányai János szakközépiskola tornaterme

„Nem azért tartjuk most az átadót, mert kampányidőszak van, s mi ezzel akarunk bizonyítani, mert mi minden nap bizonyítunk" – jelentette ki dr. Verestóy Attila szenátor, választ adva azoknak, akik a sportcsarnok átadásának időpontját firtatták. Antal István képviselő a csíkszeredai példát hozta fel – amíg ott sportcsarnok és uszoda épült, szerinte Udvarhelyen egy csoport módszeresen akadályozta az építkezés elindulását.

Az új sportcsarnokban a Mikulás Kupa elnevezésű ifjúsági kézilabdatornával vette kezdetét a sporttevékenység.

Hol van Kőmíves Kelemen felesége?

Az épületet eredetileg uszodának tervezték 2001-ben, a terv néhány évvel később módosult, ekkor már sporttermet szerettek volna építeni. Az építkezés első hat-hét évét az jellemezte, hogy a tervek, megvalósíthatósági tanulmányok, stb. felett az akkori polgármesteri hivatal Szász Jenő vezetésével állandó vitában állt az Országos Beruházási Ügynökséggel (C.N.I.), illetve a parlamenti képviselettel.

A sok bába közt elvész a gyermek alapon az építkezés csak 2003-ban kezdődött el, s mai napig sem tudni pontosan, hogy hány ember energiája ment rá az épületre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."