Itthon » Közélet

RMDSZ - PD-L találkozó várható

A következő napokban ül össze a két kormánypárt a Hargita megyei intézményvezetői tisztségek elosztása érdekében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

megyei_tanacs
megyei_tanacs
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 12., 10:58
0 hozzászólás. 


A demokrata-liberálisok megyei vezetője, Vasile Mihalcea elmondta, hogy a pénteki nap folyamán megalakul Csíkszeredában a Megyei Koordinációs Tanács, ami a kormányprogram gyakorlatba ültetéséért felel. Az RMDSZ és a PD-L tárgyaló csoportjai ezután az állami tisztségek megosztásáról egyezkednek. Mihalcea megerősítette, az egyik legfontosabb szempont a PD-L, illetve az RMDSZ által támogatott szakemberek tisztségben tartása lesz.

megyei_tanacs

Hozzátette, nem állapodtak meg a vezetői tisztségek százalékos elosztásában, erre a tárgyalások végén kerülhet sor. Az RMDSZ területi vezetője, Borboly Csaba - aki egyébként a szövetség országos tárgyalói csapatában is részt vett - elmondta: a dekoncentrált szolgáltatásokat az etnikai arányok szerint osztjuk el, a szükséges módosításokat megtéve, úgy, ahogy azt a koalíció szintjén is letisztáztuk.

Borboly nem volt hajlandó elmondani, mely szolgáltatások vezetői posztjára pályázik az RMDSZ, ám kiemelte, hogy olyan területekről van szó, melyek az embereknek nyújtanak szolgáltatásokat. Hozzátette, a megyei RMDSZ-nek van egy prioritási listája, de csak a tárgyalások végén hozzák nyilvánosságra, mit sikerült és mit nem sikerült elérni.

Az RMDSZ nagy győzelme a tárgyalásokban egy magyar prefektus kihelyezése lesz Hargita megye élére, a szövetség már kilenc éve szeretné ezt elérni, de csak most sikerült meggyőznie koalíciós partnerét.

Ugyanezen forrásokból derült ki az is, hogy a legvalószínűbb új prefektus a jelenlegi alprefektus, Ladányi László Zsolt, akit egy jövőbeni kormányülésen neveznének ki ebbe a tisztségbe. A kiszivárogtatott prioritási lista szerint a Hargita megyei RMDSZ fontosnak tartja a Tanfelügyelőség, az Erdészeti és a Kataszteri Hivatal vezetésének megszerzését.

Forrás: manna.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."