Itthon » Közélet

Új elnök, majd új elnökválasztás az RMDSZ-nél

Beiktatták az új elnököt, de azért megtartják a ma 17 órára kiírt küldöttgyűlést, melynek napirendjén a helyi RMDSZ elnökválasztása szerepel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

RMDSZKEP
RMDSZKEP
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 15., 13:48
0 hozzászólás. 


Bíró Enikő, a leköszönő, illetve Grünstein Szabolcs a szövetség udvarhelyi elnökjelöltje hívták beszélgetésre a média képviselőit. Ahogy erről már a szerdai írásunkban is beszámoltunk, a december 17-i küldöttgyűléssel kapcsolatban nyújtottak be óvásokat, melyekről az Országos Szabályzatfelügyelő Bizottság döntött.

„A határozat tartalma egyértelmű és megállapítja, hogy az egyszerű többséget az érvényesen leadott szavazatok alapján kell meghatározni és következésképpen megállapítja azt is, hogy a 2009. december 17-i székelyudvarhelyi városi tisztújító közgyűlés érvényesen választott elnököt” – magyarázta Bíró Enikő. Továbbá a határozatban a következő is olvasható: „a küldöttgyűlés megismételése szükségtelen”.

RMDSZ
Fotó: Archív

Ennek értelmében ma a sajtó képviselői előtt Bíró Enikő bejelentette, hogy Grünstein Szabolcs a városi RMDSZ elnöke, ugyanakkor ünnepélyes keretek között átadta a városi szervezet „regisztereit” utódjának. „Én a magam részéről alá is írom az átadási jegyzőkönyvet az új elnöknek, és megkérem írja alá és tegye rá a városi szervezet pecsétjét” – mondta aláírás közben Bíró Enikő, aki utolsó alkalommal járt el így, mint a szervezet elnöke.

FarkasGyorgyjo

Fotó: Archív

Nem sokkal az elnökbeiktatást követően Farkas Györgyöt, a Küldöttgyűlést Előkészítő Bizottság (KEB) jelenlegi elnökét is megkérdeztük a történtekről, aki így válaszolt: „Én úgy látom, hogy a 2009. december 17-i küldöttgyűlés egy elnökségi határozat alapján volt megszervezve. Az elnökségi határozatnak vannak bizonyos előírásai, amelynek eleget kell tenni ahhoz, hogy egy ilyen gyűlés törvényesen lejárjon. A szavazatszámláláskor egyik jelölt sem kapta meg a jelenlevők fele plusz egy szavazatát, ezért akkor a küldöttgyűlés úgy döntött, hogy 30 napon belül ebben a témában egy új küldöttgyűlés ül össze, amely az elnök sorsáról fog dönteni. A KEB előkészítette ezt, és ennek mentén a küldöttgyűlés össze van hívva.”



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."