Itthon » Közélet

Elnököt választott az RMDSZ helyi szervezete

Ma 17 órától ültek össze a szövetség székelyudvarhelyi küldöttei, hogy immáron második alkalommal válasszanak vezetőt a városi RMDSZ élére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Benedek Árpád Csaba
Benedek Árpád Csaba
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 15., 20:23
2 hozzászólás. 


Farkas György
, a Küldöttgyűlést Előkészítő Bizottság (KEB) elnöke nyitotta meg a gyűlést, amely határozatképes volt, hiszen a 98 küldöttből 57-en tiszteletüket tették a Bocskai-házban, azaz megvolt a fele plusz egy részvétel. Megválasztották a küldöttgyűlés vezetőit, így Sófalvi László, dr. Fehér István és Farkas György ülhettek a jelenlevők elé. Ezt követően a KEB elnöke vázolta az elmúlt hetek eseményeit, ismertette a kétkörös fellebbezéseket, melyekről korábban olvashattak. Aztán következhetett a jelöltek meghallgatása és a tulajdonképpeni szavazás.

Bíró Enikő
, a városi szervezet exelnöke ügyrendi problémaként vitatta a küldöttgyűlés legitimitását, azonban Sófalvi László, az ülésvezető jogosnak minősítette a mai gyűlést, így a tisztújítás szabályzatának ismertetésével folytatódott az esemény. A két jelölt bemutatkozása következett, elsőként Benedek Árpád Csaba, majd Grünstein Szabolcs állt a tömeg elé. Utóbbi mint a városi szervezet jelenlegi elnöke kezdte meg beszédét.

FarkasSofalviFeher
Farkas György, Sófalvi László, dr. Fehér István


Nem sokkal később összeállt a szavazatszámláló bizottság, amelyben az előző ülésen kinevezett tagok, Szász-Köpeczi István és Ladányi Kinga kaptak helyet. Mivel Incze Csongor nem volt jelen, ezért Péter Pállal kiegészülve lett teljes a bizottság.

Időközben némi változás is történt: Bíró Enikő elhagyta a termet, illetve hatvanra nőtt a küldöttek száma, hiszen utólag is érkeztek emberek. A kialakult helyzet szerint az a jelölt juthatott az elnöki címhez, aki legalább 31 szavazattal rendelkezik. Névsor szerint járultak a tagok az urnához.

A voksok számlálását követően fény derült a városi RMDSZ elnökének személyére. A 60 leadott szavazatból 54 érvényes voks volt, melyből Benedek Árpád Csaba 48-at tudhatott magáénak, míg Grünstein Szabolcs 6 tag bizalmát nyerte el, így Benedek Árpád Csabát választotta a küldöttgyűlés az RMDSZ városi elnökévé. Az újonnan kinevezett vezető így nyilatkozott a pulpitusnál: „Remélem és bízom abban, hogy a 2010-es költségvetés elfogadásánál már a körzeteket is be tudjuk vonni. Köszönöm a szavazatokat és köszönöm, hogy eljöttek, remélem hétfőn már elkezdhetjük a munkát.”

Grünstein Szabolcs nem fogadta el a küldöttgyűlés döntését, szerinte ugyanis ez nem volt jogosan összehívva.

Benedek Árpád Csabát a gyűlés után kérdeztük, aki így válaszolt:a városi alapszabályzat szerint engem választottak meg a küldöttek”.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
eek
2010-01-16 02:12:11
mit akarsz dolgozni benedek, ilyet te az eletedben nem csinaltal meg
avatar
zdorfy
2010-01-18 09:01:28
Nem ertenem, hogy mit m-eek-eg valaki, jobban tenned, ha a sajat dolgaddal foglalkoznal es hagynal masokat dolgozni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."