Itthon » Közélet

Járható a Templom utcai híd

Félkész állapotban van az alapjaitól újra épített híd, de már egy hete lehet rajta közlekedni gyalogosan és autóval is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

temphid-2413
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. augusztus 27., 13:26
1 hozzászólás. 

Továbbra is behajtani tilos tábla van kifüggesztve a Templom utca átépítés alatt álló hídja előtt, de már közlekedésképes. Legutóbbi tudósításunkkor a hídszerkezet nagyobb betonelemei kerültek a helyükre, pár nap múlva már alkalmas is volt a híd, hogy a gépjárműforgalom áthajtson rajta.

Annak ellenére, hogy lehet rajta közlekedni, hivatalosan még nem nyitották meg a forgalom számára, ugyanis a munkálatok még javában zajlanak. Következik a híd lebetonozása, szigetelése, majd a végső aszfaltréteg leterítése. A korlátokat is fel kell szerelni, illetve a járdarészeket kialakítani.

templom utca híd

Jelenleg a patakmeder dróthálóba fogott kikövezése és az utolsó néhány méter támfal kiöntése zajlik. A kikövezett patakmeder megakadályozza, hogy nagyobb esőzéseknél a megnőtt vízhozam aláássa a hidat tartó betonszerkezetet. A híd mindkét oldalán támfalak erősítik a patakmedert, hogy megvédjék a szomszédos telkeket, és a patakot lehetőleg minden körülmény között a mederben tartsák.

Bár az önkormányzati határozatban a teljes utca felújítása szerepel, idén ebből csak a hidat és az azt megelőző, nagyjából száz méteres útszakaszt újítják fel. A modernizálás folyamataként a régi útburkolatot felszedik, vízlevezető árkokat alakítanak ki, aztán aszfaltozzák. Az út szélessége 6 méter lesz az egész utcában, ehhez tartozik majd egy 0,7-1,5 méter széles járda is, annak függvényében, hogy a terepfeltételek mit engednek meg.

Az előre tervezett határidő szerint a híddal és az említett útszakasszal szeptember végéig kell, hogy végezzen a kivitelező cég. Egyelőre jól haladnak a munkálatokkal, ezért ha nem jön közbe semmi, szeptember közepétől már hivatalosan is használatba lehet venni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2013-08-27 20:41:31
Egy 0.7 m-es járdának mi haszna van? Egy babakocsi ennél szélesebb. Akkor inkább nem kell járdát tenni. Lásd a Csere utcát. Ott is mindenki az úton jár.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."