Itthon » Közélet

Jeges zóna Szombatfalván

A Szejke felöl Udvarhelyre érkezők bizonyára már többször tapasztalták, hogy mínusz fokokban az utat több centis jégréteg borítja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Jeges_zona2
Jeges_zona2
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 05., 10:53
1 hozzászólás. 

Jeges_zona

Legveszélyesebb körülmények a szombatfalvi Orbán Balázs utcában, főként Bálint Róbert háztáján alakulnak ki. „Majdnem minden évben fennáll ez a helyzet. Az a baj, hogy nem elég mély a sánc, nincs ahol elfollyon a megolvadt hó, ugyanakkor nincs kanalizálás ebben az utcában” – mondta a tulajdonos. Mint kiderült Bálint ezzel a problémával többször fordult a polgármesteri hivatalhoz, fényképpel igazolt iratokat nyújtott be, de még nem született tartós megoldás az ügyben.

Jeges_zona2

„Újra a hivatalhoz fordulok, a szomszédokkal is álírt beadvánnyal sürgetem majd az utcánk szennyvízcsatornájának kiépítését” – közölte a tulajdonos. – „Odakerültem, hogy éjjelente lesem, nem történt-e valamilyen baleset a kapum előtt.” A jelenlegi helyzet mind a gyalogosok, mind az autósok számára rendkívül veszélyes.

Jeges_zona3

Ottjártunkkor a polgármesteri hivatal emberei csákányokkal és sóval próbálták eltávolítani a csúszos réteget, ennél többet nem tudtak tenni az ügyben. Az árokból viszont továbbra is kibuggyan a víz, újabb jégréteget képezve az úttesten és a házak udvarán. „Egyelőre az kell legyen a megoldás, hogy napi két-három alkalommal megsózzák a helyszínt” – nyomatékosított Bálint.

Jeges_zona4



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Stratapax
2010-02-05 11:51:38
Satisfaction, igaza van :cheer:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."