Itthon » Közélet

A gyergyói városatya hajba kapott főkönyvelőjével

Összetűzésbe került a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal két alkalmazottja, még tisztázatlan a perpatvart kiváltó ok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gyergyo_polgarmesteri_hivatal
gyergyo_polgarmesteri_hivatal
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 10., 10:13
0 hozzászólás. 


Mezei János polgármester és Bíró Emese, a városháza főkönyvelője egymástól eltérő nyilatkozatokat adtak a hétvégi összetűzésről. A városvezető nem szívesen nyilatkozott az esetről, hiszen szerinte ez csak az érintettekre tartozik, a hivatali magánügyeket nem kell a nyilvánosság elé tárni. A sajtó többszöri megkeresésére viszont elmondta: „Kérdéseket tettem fel a könyvelőnőnek, ő pedig válasz helyett ütlegelni kezdett és nem hagyta abba, amíg le nem fogták.

gyergyo_polgarmesteri_hivatal

Bíró Emese nem merült részletekbe az incidens tisztázása érdekében, bevallása szerint a pénteki esemény mély traumát hagyott benne. Az ügy azóta már kivizsgálás tárgya, és a főkönyvelő addig nem kívánja megvédeni saját igazát, amíg bírósági döntés nem születik.

A helyi sajtó találgatása szerint a vitát egy ismeretlen szerződés kiszivárogtatása robbantotta ki. Múlt héten egy fűtéshálózati felújítással kapcsolatos szerződést hozott nyilvánosságra egy helyi érdekeltségű hetilap – ez a téma eddig is igen kényes volt Gyergyóban –, Mezei ennek továbbításával vádolhatta beosztottját. Az eltitkolt megállapodás értelmében a város minden elhasznált gigakalória után 120 lejt köteles fizetni a kivitelező Termoenergy cégnek, ez lenne a lefektetett csövek bérleti díja.

Forrás: ÚMSz



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."