Itthon » Közélet

Indul a síszezon a Madarasin

Szombaton, december 14-én rajtol a síszezon a Madarasi Hargitán - tájékoztat a sípálya üzemeltetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Madarasi Hargita
Fotó: Virginas Bando
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. december 10., 13:26
0 hozzászólás. 

Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő sípályák közül elsőként a kék és piros besorolású Súgó pályát nyitják meg az üzemeltetők. A Kicsi Mihály pályát illetve a Csillagösvényt is szeretnék már erre a hétvégére megfelelően előkészíteni. Utóbbiak megnyitásáról biztosat csak 1-2 nap múlva tudnak mondani.

A síközpont munkatársai éjjel-nappal hóágyúznak, amikor az lehetséges, az utóbbi napok heves szélviharai azonban nem tették lehetővé ezt. Bíznak benne, hogy ezen a héten mind a hőmérséklet, mind pedig a szélmozgás kedvező lesz a további hóágyúzáshoz, hogy jó minőségű pályákkal kezdhessék a síszezont.

A felvonókat üzemeltető Bagolykő Kft. fennállásának 10 éves évfordulója alkalmából kedveskedni is szeretne a hétvégén kilátogatóknak: aki egynapos síbérletet vált december 14-re, szombatra, ingyen sízhet vasárnap, december 15-én.

Madarasi Hargita

Az üzemeltetők az egy napot fizet, két napot kap akciót annak emlékére tartják fontosnak, hogy pontosan tíz éve, 2003-ban állították fel az első felvonót a Nagy Mihályon, gépparkjukat, a felvonókat és a teljes szolgáltatás-rendszert azóta is folyamatosan igyekeznek fejleszteni.

A Madarasi Hargitára vezető mindkét utat folyamatosan takarítják, idén nem csupán a Szentegyháza felőli járható kényelmesen, de a zetelaki önkormányzat az ivói utat kiszélesíttette, elsimíttatta, így az is használható személyautóval is. A hólánc használata azonban mindkét úton ajánlott a meredekebb részek miatt.

Jelenleg a Madarasi Hargita sípályáin mintegy 40 cm a hóréteg vastagsága. A pályák össztáva 4,5 kilométernyi, öt jól karbantartott, hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya, ugyanakkor a hódeszkások kedvelt hóparkját ebben a szezonban is megépítik ugratókkal, fanboxokkal, csúszókorlátokkal.

Madarasi Hargita

A sípályák közt egyaránt található zöld, ún. „bébipálya", kék, piros és fekete besorolású is. A hargitai szálláslehetőségek, a sípályák és utak naprakész állapota, valamint minden egyéb hargitai tudnivaló a síközpont hivatalos honlapján, valamint a Madarasi Hargita közösségi oldalán is megtalálható.

Ugyanitt tájékozódhatnak az érdeklődők a programkínálatról, hírekről, síoktatási- és kölcsönzési lehetőségekről is, ugyanakkor webkamerán figyelhetik a pillanatnyi hóállást is.

A síközpont üzemeltetői a további pályák megnyitásáról is folyamatosan értesítik majd a téli sportok szerelmeseit.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."