Itthon » Közélet

Gyűl a hó a város útjain

A decemberi tél úgy elment, hogy legtöbben már vissza se vártuk, mégis megjött. Hóhelyzet a városban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Havas lett Udvarhely
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. január 27., 17:43
2 hozzászólás. 

A szombat hajnali havazásnak a gyerekek bizonyára örvendtek, ellentétben azokkal a termelőkkel, akik a helyi termékek e havi vásárán dideregtek.

A havazás hétfő reggelig sem csillapodott, ennek ellenére nem okozott különösebb fennakadást a reggeli forgalomban. A város legforgalmasabb útvonalain hókotróval takarították el a havat, így a legtöbb ilyen helyen a déli órákban már fekete volt az út.

udvarhely, havas 

A város déli kijáratánál azért nem volt ilyen jó a helyzet, sőt, talán itt volt a legrosszabb. Bár a havat eljárták az autók, valamennyire járható sávokat kialakítva, az út még nagyon csúszós és veszélyes. A városhatárt elhagyva ez csak rosszabbra fordul.

udvarhely,  havas

Befele haladva is óvatosan közlekedjünk: bár az út szélére feltornyosult hókupac arról árulkodik, hogy takarították az útszakaszt, azért még vastagon áll rajta a latyak.

Udvarhely, havas

A forgalmas Kossuth Lajos utcában sem változik a helyzet, a központot csúszós, latyakos úton lehet megközelíteni, helyenként még a parkolás sem egyszerű.

udvarhely, havas

Az összekötő, kisebb utak helyzete ennél is rosszabb, gyalogszerrel is nehézkes rajtuk a közlekedés.

udvarhely, havas

Valamivel jobb állapotban van a Sziget utca felső fele, kivéve, ha letérünk a nyomvonalról. Az útról eltűnőben a latyak, de mindkét szélén vastagon halmozódik a hó, szűkítve ezzel a biztonságosan járható felületét.

udvarhely, havas

Ha a Cserehátra szeretnénk kijutni, akkor fontolóra vehetjük a tábla utasítását, ugyanis a szerpentines kapaszkodón megizzadhatnak a hátsókerék-meghajtású autók sofőrjei. Az utca felső szakaszát már megszórták homokkal, ott biztonságosabban lehet haladni.

UDVARHELY, HAVAS

Az AVE Hargita munkatársai a buszmegállókból, útkereszteződésekből és átjárók elől lapátolják el a havat.

szejek, udvarhely, havas

A Szejkefürdő felölről is fekete úton közelíthetjük meg a várost, de csökkentsük tempónkat, mert a Tamási Áron és az Orbán Balázs utcákban romlik a helyzet.

udvarhely, havas

A városközpont is bőven tartogat havat, de ez az autós közlekedés szempontjából nem zavaró. Időnkét felgyűlnek az autók, de tartós dugóról vagy elakadásról nem beszélhetünk.

Udvarhely, havas

A városi kórháznál kezdődik a feket út, és ez ki is tart a Bethlen utca teljes hosszán, így Csíkszereda felé nem havas, csupán vizes úton hagyhatjuk el a várost.

udvarhely, havas

Nincs ilyen szerencsés helyzetben a Bethlen-negyed, ugyanis leghosszabb utcáján, a Győzelemben bőven akad eltakarítanivaló hó. A tömbházak közötti kisebb utcák ennél csak fehérebben pompáznak.

udvarhely, havas

A Tábor-negyedi Függetlenség sugárút egyirányú szakasza sem fest túl jól, de a negyedet átszelő útszakasz a kétirányú részeken jobb képet mutat. Igaz, az út két szélén itt is magasra tornyosulnak a hókupacok, megnehezítve a parkoló autók ki-, bejárását.

udvarhely, havas

A tömbházak közt itt se reméljünk semmi jót, ha nem hófehérek az utak, akkor mindössze a kerék nyomvonala latyakos.

udvarhely, havas

Végül legyen itt egy kép szerkesztőségünk utcájáról, a Gábor Áron utcáról is. Nem szeretnénk kivételezettek lenni, de ha az illetékesek közül valaki eljutott eddig a képig, akkor mutatnánk, hogy így néz ki.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
molter
2014-01-27 22:35:17
Udvarhelyen kulonfele okokbol nemes egyszeruseggel nem, vagy csak hellyel-kozzel takaritjak a havat az utcakbol. Hanyszor volt ugy, hogy a varosbol kimenve szaraz ut fogadott, bent meg mindenhol havas...?
avatar
borosabel
2014-01-28 08:46:55
Kolozsvar- Udvarhely
Kéremszépen itt Kolozsváron szintén egy hete havazik de viszont ha 10- 15 centis hó is esik éjszaka, miért van az hogy itt minden út járható, fekete, és le van takaritva? 10 szer akkora város legalább 10 szer nagyobb területet is kell takarítani.

Kedves ujságírók, én várnák önöktől egy interjút Bunta úrral amiben esetlegesen választ tud adni ezekre a kérdésekre.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."