Itthon » Közélet

Online is fizethetsz adót

Szerdától a székelyudvarhelyi polgármesteri Hivatala is bevezette az online adófizetési rendszert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Adófizetés
Vége a sorban állásnak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 20., 10:32
0 hozzászólás. 

A 2010/1235-ös, valamint a 2011/95-ös kormányhatározat értelmében azok az intézmények, amelyek adók, illetékek és bírságok begyűjtési tevékenységét végzik, kötelesek magukat regisztrálni a SNEP-rendszerbe (az adók, illetékek és bírságok elektronikus kifizetésére szolgáló országos elektronikus rendszer).

A 2011-ben létrehozott ghiseul.ro ügyfélkapun keresztül az országos rendszerbe regisztrált települések lakói sorban állás nélkül fizethetik adóikat, információkat kaphatnak többek között arról, hogy mekkora összeggel tartoznak, és amennyiben elmulasztották a befizetést, mennyi késedelmi kamatot kell kifizetniük.

A rendszer beindításához Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala létrehozott egy gyűjtőszámlát, ahonnan a befolyt pénzösszegeket átutalják a hivatal kincstári számlájára, valamint megvásárolta a szükséges szoftvert, mely a belső számítógépes rendszert összekapcsolja az online adófizetés kivitelezésére létrehozott webes felülettel. Az elektronikus kifizetéssel járó kezelési költségek a hivatalt terhelik.

A ghiseul.ro egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető, kifizetéssel kapcsolatos hasznos információkat tartalmazó felület. A rendszer segítségével bármikor bárhonnan, gyorsan és kényelmesen eleget tehetünk a kötelezettségeinknek, ha rendelkezünk internet-hozzáféréssel és bankkártyával bármilyen banknál.

A kifizetés után az illető kap egy e-mailt a kifizetési bizonylattal.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."