Itthon » Közélet

Báránnyal és pálinkával várjuk a tavaszt

A 2. Tavaszváró bárány- és pálinkafesztivál főzőversenyére még mindig lehet jelentkezni. Legyetek ti a bárányételek pünkösdi királyai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Benke Laci bácsi
Benke Laci bácsi a zsűri elnöke
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 07., 15:53
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend partnerségben a polgármesteri hivatallal idén másodjára szervezi meg a Tavaszváró bárány- és pálinkafesztivált május 16-17-én a Székelytámadt várban.

Ha bárányhús elkészítésében jártasak, netalán profik vagytok, akkor érdemes jelentkezni a főzőversenyre, ahol nem csak az étkek, de a pálinka és sütemény is számít majd.

A benevezett csapatok négyféle megmérettetésben vesznek részt: bográcsos bárányétel, illetve roston-parázson sült bárányétel versenye, de házi pálinkával, és idén már házi süteménnyel is versenybe lehet szállni. Mind a négy versenyszámban a legjobban teljesítő csapatnak, a zsűri egy vándorserleget adományoz, a következő felirattal, mint abszolút díj: Bárányételek pünkösdi királyai. Az elismerés fődíjként szolgál, ami azzal a kiváltsággal jár, hogy a csapat tagjai meghívást kapnak egy magyarországi nagyszabású versenyre.

Az étkeket, italokat a Benke Laci bácsi által vezényelt olimpiai bajnok magyar mesterszakácsokból álló zsűri bírálja majd el.

Jelentkezni május 10-ig lehet a 0744 563 525-ös telefonszámon. A versenykiírásról olvasni, a jelentkezési lapot letölteni itt lehet.

Az eseményen számos hazai és külföldi gasztronómiában jártas szakember vesz részt. A szervezők számos programmal várják az érdeklődőket a várba, lesz többek között aszfaltrajz-verseny a gyerekeknek, illetve zenés, kulturális programok is. A részletes programot ide kattintva lehet böngészni.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."