Itthon » Közélet

Borítsd virágba Udvarhelyt!

Vigyél haza ingyen muskátlikat, díszítsd fel teraszod, és nyerd el a Város legszebb erkélye címet. Indul a Virágos Székelyudvarhely program.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Muskatli
Muskátlis teraszok születőben
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 11., 13:49
0 hozzászólás. 

Virágos, otthonos környezetet alakítana ki a polgármesteri hivatal a városlakók, egész pontosan a lakónegyedekben élők segítségével.

Az eddigi évekhez viszonyítva számottevően több virággal díszítik fel az utcákat Udvarhelyen: az eddigi 22 oszlop helyett idén 74 oszlopot díszít majd 930 muskátli, emellett 6 virágpiramis kap helyet a központban.

A Virágos Székelyudvarhely program nem csupán az utcáink szépítéséről szól, hiszen verseny indul Székelyudvarhely virágszerető tömbházlakói körében.

Jelentkezz az erkélyszépségversenyre

A polgármesteri hivatal 2 000 virágot oszt ki a városlakóknak, akik ingyen igényelhetnek erkélyenként 9 darab muskátlit, amelyet gondozhatnak a továbbiakban, hogy azok kivirágozva díszítsék a tömbházablakok, teraszok néhol monoton, szürke képét, így varázsolva betonrengetegből virágrengeteget – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A három legszebb terasz tulajdonosát díjazzák: az első díj egy 1 000 lej, a második díj egy 500 lej, a harmadik díj pedig egy 300 lej értékű virágutalvány, amely egy éven keresztül levásárolható.

A versenyben részt vehet minden székelyudvarhelyi tömbházlakó, aki a kapott virágokat saját virágaival kiegészítve feldíszíti teraszát, és fogadja a zsűrit. A verseny háromtagú zsűrije augusztus első hetében látogat el a versenyzőkhöz, megtekintik az erkélyeket, tömbházakat, fényképeket készítenek.

Az augusztus végi Szent István-napi ünnepségen kiállítják az erkélyekről készült fotókat, illetve eredményt hirdetnek.

Az igényléshez szükség van egy jelentkezési lap kitöltésére, amelyet megtalálsz a hivatal kommunikációs irodájában (Városháza tér 5. sz.), vagy letöltheted innen.

A jelentkezési lapokat, kitöltés után a kommunikációs irodában, vagy a gedekata@gmail.com címre várják június 23-ig. A virágokat a Márton Áron téren június 24. és 26. (12-16 óra) között lehet átvenni,

További információkért hívhatod a kommunikációs irodát (0266218145), de érdeklődhetsz a 0743961735-ös telefonszámon is.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."