Itthon » Közélet

Három új híd lesz a Madarasi Hargitán

Tavaly megkezdték az Ivó-Madarasi Hargita útszakasz aszfaltozásának előkészületeit, hamarosan felkerül a fekete útburkolat is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hargitai ut-5
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. június 17., 07:29
0 hozzászólás. 

Az ivói eltérőnél most még ott van a szomorú érzelmet kifejező sárga arc, ami jelzi, hogy tíz kilométer zötykölődés, bosszankodás és tömény porfelhő vár ránk. De ez hamarosan már csak a múlté, ugyanis az út elkészítésével megbízott Multipland Kft. április óta folytatja az út modernizálását.

Már tavaly novemberben megkezdődtek a munkálatok, így idén először a télen keletkezett károkat kellett kijavítani, majd folytatni az út további szakaszát.

hargitai ut-12

Lassan mosolyra válthatunk

Ivótól a Madarasi Hargitáig tartó útszakasz teljes hosszát lekövezték, döngölték, hogy megfelelő alapot nyerjenek az aszfaltozáshoz. Az út mentén ásott földsánc lesz, de több helyen volt szükség beton árokra, illetve átereszekre és víznyelő aknákra.

hargitai ut-2

Ha most megyünk a Hargitára, bármikor szembe jöhet egy ilyen vagy hasonló munkagép

A szakasz nagy újdonsága, hogy három új hidat is építettek, amelyek jelenleg még használaton kívül vannak. Az alapjai már mindhárom hídnak jól láthatók, de még kerülőúton lehet csak közlekedni. A hídpilléreket védő beton falalak jelenleg az ivói eltérőnél várják, hogy végső helyükre kerüljenek.

hargitai ut-11

Beton vízelvezető és támfal a forrás környékén

Eddig alapozás, kövezés történt, az elkövetkező egy-két hétben előkészítő munkák zajlanak, illetve ahol még szükséges ékelés, hengerelés, a hidak körüli területrendezés. Várhatóan júliusban megkezdik az aszfaltréteg leterítését – tudtuk meg Arros Leventétőt, a Multipland Kft. mérnökétől.

Az aszfaltozás ideje alatt az útszakasz teljesen le lesz zárva, így a Szentegyház felőli úton juthatunk fel a Madarasi Hargitára. Az aszfaltozás megkezdésétől számítva várhatóan egy hónapig tartanak a munkálatok.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."