Itthon » Közélet

Úri lett a Farcádi utca

Hihetetlen, de igaz. Hivatalosan is kész Székelyudvarhely példaértékű utcája, ahol előbb vezetéket cseréltek, aztán aszfaltoztak. Hat évig nincs baj vele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Úri lett - a régi és az új utcakép fotó: Csedő Attila
Úri lett - a régi és az új utcakép fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. július 10., 17:23
0 hozzászólás. 

Az igencsak meredek utca lejtésszögét objektív okokból nem sikerült alacsonyabbra állítani, úgyhogy kénytelenek voltunk kifújtatni a hegyre a Farcádi utcában, mely egészen európai köntöst, vagyis útburkolatot kapott.

Bunta Levente polgármester az utca közepén tartott sajtótájékoztatót a városháza alkalmazottai, néhány önkormányzati tag és utcalakó jelenlétében. Majd kisétáltunk az utca végébe, hogy megcsodáljuk a panorámát. Szép.

2790 négyzetméter áfával együtt

A polgármester szerint a munkának hamarabb el kellett volna készülnie, hiszen a „neve az utcának is azt jelenti, Farcádi utca: Farcádba vezető út". De nemcsak ezért, hanem azért is, mert a modernizálás több mint 250 embert érint. Hozzátette, hogy a kisebb zsákutcák felújítása jelenleg nem prioritás, előbb azokat az utakat kell leaszfaltozni, amelyekben legkevesebb tíz ház van, és legalább tíz évesek.

Bunta kifejezte elégedettségét: „Ez a munka példaértékű abból a szempontból, hogy előbb elvégezték a vízvezetékcserét, utána a szennyvízvezeték cseréjét, és ezek után a modernizált útfelületet létrehoztuk úgy, hogy van most már esővízlevezető is", majd megköszönte az utca lakóinak és a kivitelező cégeknek az együttműködést.

Megtudtuk, hogy a felújítási tervet a gyergyószentmiklósi Planning Office kft. készítette, a kivitelezést pedig a székelyudvarhelyi Viaduct Kft. végezte az 510 méter hosszú, 6 méter széles felületen. A 2790 négyzetméter út- és 565 négyzetméter járdafelületre került aszfalt, illetve térkő, a munkálatok jótállási ideje 6 év, értékük áfával együtt 804 ezer lej.

„Hosszú forró nyár lesz, sok munkával"

A városvezető kihasználta az együttlétet egy kis kampányolásra, elmondta, hogy a felújított utcák sora hosszú kezd lenni: a Szentjános, Rózsa, Pacsirta, Rét, Vízigótok, Kuvar, Csere, Domb és Farcádi utcák után a Templom, Mihai Eminescu és Mihail Kogălniceanu utcák, a Tavasz sétány és a Testvériség bejárat, majd a kisebb zsákutcák aszfaltozása van tervben.

„Lassan odakerülünk, hogy szinte minden utca modernizálva lesz a városban. Azokat is bevállaljuk. Persze, feltételekkel. Legalább tíz éve épített házak legyenek, legalább tíz ház, és akkor akár be tudjuk vállalni, hogy a következő időszakban Udvarhely teljes mértékben a 21. század követelményeinek megfelelően modernizált legyen" – ígérte Bunta.

Nem mulasztotta el megdicsérni a városháza alkalmazottait sem, akik a korábbi 130-nál jóval kisebb létszámban, 70-en vannak, és megerőltető tempóban dolgoznak. „Na, de sok munkánk van, nem is kevés, úgyhogy köszönjük szépen!" – zárta gondolatait a polgármester.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."