Itthon » Közélet

Már iskolakezdéskor kaphatnak tejet és kiflit a diákok

Lejárt az iskolásoknak és óvodásoknak szóló tej-kifli program megyei közbeszerzési eljárása. Kiválasztották a nyertes cégeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TejkifliProgram-uh
Tejjel és kiflivel kezdhetik a tanévet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 08., 10:25
0 hozzászólás. 

Ha a hétvégi határidőig nem lesz óvás, az iskolakezdéssel startol a tej-kifli program Hargita megyében. A tejre szeptember 11-ig, a kiflire vonatkozóan 12-ig lehet fellebbezni. A megyei tanács illetékesei nem számítanak óvásokra, mivel a visszautasított cégek esetében alapos indokok nyomán döntött a bizottság.

A Hargita megyei tanács beruházási vezérigazgatóságának munkatársai még augusztusban közzétették a kiírást az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP). Az előző évi rossz tapasztalatokból kiindulva idén külön figyelmet fordítottak arra, hogy időben meghirdessék a pályázatot. A kormányzati finanszírozású program előírásainak megfelelően szigorúak voltak az elbíráló bizottság tagjai.

A 67 településen egyenként írták ki a pályázatot kiflire és tejre is, annak ellenére, hogy ez lényegesen több munkával jár – tájékoztat a megyei tanács sajtószolgálata.

A tejre vonatkozó kiírásra öt cég jelentkezett, amelyből négy nyert, a kifli szállítására kilencen nyújtották be pályázatukat, közülük heten nyertek.

Székelyudvarhelyre Temes megyei tejtermék érkezik a hamarosan induló tanévben, de a helyi Lactis Kft. is szállít majd tejet a város tanintézményeibe. A cég 44 és 48 bani közötti áron biztosítja a tejet.

Az udvarhelyi gyerekek a Kolozs megyei Media Pop Art Kft. kiflijét kapják tízóraira, a cég Székelyudvarhely mellett több udvarhelyszéki településen nyerte el a szállítási jogot, 22 és 33 bani közötti adja a pékterméket.

A kiírásnál és a pályázatok elbírálásánál azt tartotta szem előtt a megyei önkormányzat, hogy a diákok és óvodások jó minőségű terméket kapjanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."