Itthon » Közélet

Rendes havi tanácsülés és vélemények

Majdnem hét órányi vajúdás után városatyáink egyöntetűen elfogadták a 2010-es költségvetést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsulues_031110_04
tanacsulues_031110_04
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 11., 21:45
0 hozzászólás. 


A tavalyinál 13 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhat Székelyudvarhely ez az összeg 67.837.000 lej. A mai tanácsülés 19 tanácsos részvételével zajlott. 22 napirendi pont volt előterjesztve, melyek között a legnagyobb falatnak az idei költségvetés tervezetének elfogadása bizonyult. Több módosítással ugyan, de végül elfogadták városunk 2010-es büdzséjét. Az eredeti előterjesztéshez képest a változtatások érintették többek között a beruházási listát is. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány példa az eszköszölt változtatásokra: a Betlen I-es illetve II-es kazánházakra fordítandó keretből a Rózsa és Szent János utcák aszfaltozására csoportosítottak át egy-egy összeget, így az előbbire összesen 742 ezer lej jut (a tervezetben 350 ezer lej szerepelt), utóbbira pedig 924 ezer (előzőleg 450 ezerrel számoltak).

tanacsulues_031110_04

A módosításoknak köszönhetően többet kap a tervezettnél a Művelődési Ház (792 ezer helyett 812 ezret), az Udvarhely Táncműhely (426 ezer helyett 456 ezret) és a Városi Könyvtár (520 ezer lej helyett 540 ezret). Megszavazták a Milleniumi Emlékoszlop tartozásának kifizetését, ez 300 ezer lejt kóstál a városi költségvetésből. Emelkedett a sportra szánt összeg is és több utca modernizálásáról döntöttek (Szentimre, Ugron Gábor, Csere, Kuvar, Szabók, Átjáró, Akácfa, Strand, Lejtő utca egy része stb.). A tanácsosok szerint prioritást kapnak ebben az évben a pályázatok.

Véleményeket is kértünk a három frakció képviselőitől, így Jakab Attila Zöld párti tanácsost, Szász Jenőt MPP-s városatyát és Benedek Árpád Csaba RMDSZ-es önkormányzati képviselőt (aki egyébként a mai ülés elnöke is volt) kérdeztük a hét órás ülés után.

„Örülök, hogy kompromisszumra készek a felek. A mi elképzelésünk 90 százalékban érvényesült” - értékelt Jakab Attila.

„Úgy érzem konszenzusos döntés született. Az RMDSZ-nek sikerült elfogadtatni azokat a határozatokat, amelyek elősegítik Udvarhely fejlődését a jövőben” - összegzett Benedek Árpád Csaba.

„Nem volt jól előkészített költségvetés. Akkor lehet 2010-re tervezni, ha a 2009-es számokat látjuk, nem volt összehasonlítási alap” - fejtette ki véleményét Szász Jenő, majd részletesen ismertette a Magyar Polgári Párt által javasolt modosításokat, melyeket sikeresen belefoglaltak a büdzsébe.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."