Itthon » Közélet

Akcióban a helyi rendőrség

Mától egyenruhában, gyalogosan és autóval járőröznek a helyi rendőrség alkalmazottai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyi rendorseg-3
Hölgytagja is van a csapatnak
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. október 07., 14:56
9 hozzászólás. 

„Egy olyan helyi rendőrség lesz, amelyik a lakossági elvárásoknak eleget tud tenni. Jó munkát!" - röviden és tömören így foglalta össze mondanivalóját Bunta Levente polgármester a helyi rendőrség első hivatalos járőrözési-napjának alkalmából, majd távozott a városháza belső udvaráról.

A helyi rendőrség csapata egyenruhába öltözve a szolgálati autó mellett pózolt, majd László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője kérdésünkre elmondta, hogy beosztottjai először a Hargita Gyöngye Ralin dolgoztak, az állami rendőrség munkáját segítették a forgalom biztosításában.

helyi rendorseg-2

Egyenruhában (ami nagyon hasonlít az állami rendőrök viseletéhez) mától járőröznek, és egyelőre a szabálytalankodókat csak figyelmeztetésben részesítik. Jelenlétükkel nem megijeszteni szeretnék a lakosságot, hanem a közbiztonságot akarják növelni.

Ma már több tilosban parkolót szólítottak fel, de olyan eset is volt, hogy valaki nem megfelelő közlekedésért kapott intést. Természetesen a szabálysértők nemsokára pénzbüntetésre is számíthatnak.

„Nem szeretnénk senkit elijeszteni, első fázisban azt szeretnénk, hogy megszokjanak minket és tudatosítsák,  a mi célunk nem az, hogy büntetéseket rójunk ki. Viszont ha nem fogunk tudni közös nevezőre jutni, akkor a törvény által adott jogunkkal élni fogunk és büntetünk" - mondta el László Szabolcs.

helyi rendorseg-1

A helyi rendőrség hatásköre elég széles, de főként a parkolás, a hatékony közúti forgalom segítése, a közrend megtartása tartozik a feladataik közé. László az első és legfontosabb feladatok között a szabálytalan parkolás megszüntetését és a közrend javítását említette.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-10-07 18:44:59
?
Lehet, hogy a szabálytalanul parkoló autók megszüntetése előtt még lenne más feladatuk is a rendőröknek.
Azt hiszem Székelyudvarhely közérzete sokat javulna, ha nem lennének bizonyos emberek, akik sakkban tartják az egész várost...ez ellen kellene fellépni és a vandálkodó fiatalok ellen, aztán ha minden más rendben van, helyre lehet tenni a szabálytalanul parkolókat is.
avatar
blazsek
2014-10-07 18:59:56
Na, mától újabb 12 ember él hivatalosan is közpénzen, kis hazánkban. Bár dolgoznának is, de nagy a gyanúm, hogy ezek sem lesznek jobbak, hatékonyabbak a nagytestvérnél...
avatar
julijuli
2014-10-07 23:44:47
Nem is tudom hianyzott e meg 12 semmihazi ebbol a varosbol.............Es Buntarol ne is beszeljunk akkor !!!!!!!!!!!!
avatar
vogul
2014-10-09 12:53:50
re:
avatar
julijuli
Nem is tudom hianyzott e meg 12 semmihazi ebbol a varosbol.............Es Buntarol ne is beszeljunk akkor !!!!!!!!!!!!


Julika, te hogyan éreznéd magad, ha valaki ismeretlenül és tények hiányában senkiházinak nevezne? Azért nem lehetsz ennyire elfogult és igazságtalan! Hiszen gyakorlatilag még el sem kezdték a munkát. Én remélem (és elvárom!), hogy eredményesek, hatékonyak legyenek. De ehhez kell a lakosság támogatása. Rossz érzésekkel senki sem dolgozik nagyon odaadóan.
avatar
A mindenit
2014-10-08 16:32:17
Kartonrendorok
Jobb es olcsobb lett volna beszerelni az anno kitalalt kartonrendorokbol 11 darabot, mert hatekonysaguk ugyis egyenlo lessz a kartonbol keszult hasonmasuakeval .

Egy ujabb hivatal amibe penzt lehet pumpalni az udvarhelyiek adojabol, amit majd valahogy kimosnak es elszivarogtatnak.
Udvarhelyen a birkozok kezdenek vigyazni a varosra, megkapva minden feltetelt, epul birkozoterem hogy legyen utanpotlasa a helyi rendorsegnek, hogy legyen aki a valasztasi plakatokra ugyeljen , hogy nehogy elvigye azt valaki az ej leple alatt.

Kesz rohely ami itt udvarhelyen folyik.
avatar
hunikovacs
2014-10-08 17:46:18
Parkolás....
A Villanytelep utcában kezdhetik is a figyelmeztetéseket osztogatni és egy hét mulva a büntetéseket : mindkét végében van egy-egy paraszt aki simán a járdára parkol,elfoglalva teljesen egy közterületet hogy a babakocsival le kell menj az úttestre...
avatar
Barabas Lajos
2014-10-09 07:00:40
...
Ettol meg a kozpontot vedi az Aramis... Gyonyoru latvany a " szekely fovarosban "
avatar
jezus50
2014-10-09 10:13:51
velemeny
Az a nagy baj, hogy meg mindig nem azok lesznek a buntetettek akik kellene legyenek............de a tervet a szegenyebb kifizeti vagy ha nincs kapcsolat.........
avatar
Egy a sokból
2014-10-09 18:28:15
Felkészültek? Felkészültünk?
Egyet nem értek: felsőfokú végzettséggel elmenni rendőrnek kb. 1.000 lej nettó fizetésért.

Valami nem stimmel.

Amúgy milyen felkészülésük van a helyi rendőröknek? Egy "igazi" rendőr mégis rendelkezik a megfelelő tanulmányokkal, amelyek nem pár hónapos gyorstalpalók!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."