Itthon » Közélet

Miért nem készül el a Templom utca?

Sok a kérdés a tavaly óta felújítás alatt álló, de még mindig készülőfélben levő szombatfalvi utcával kapcsolatban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

templom utca oktober-3
Csend és nyugalom van a Templom utcában | Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. október 21., 15:27
4 hozzászólás. 

Két hónappal ezelőtt jártunk a Templom utcában, ahol nem csak lassan haladnak a modernizálási és aszfaltozási munkákkal, de az ott lakóknak komoly aggályaik vannak a kialakított útszakasz szakszerűségével is. A felvetődő kérdéseket akkor elküldtük a polgármesteri hivatal illetékeséhez az őszinte válasz reményében, de mostanig nem kaptunk feleletet.

Két hónap várakozás után a hivatal sajtószóvivőjénél, Bálint Attilánál személyesen érdeklődtünk.

Az egyik szembetűnő jelenség, hogy az utca legtöbb részén egyáltalán nincs járda. A hivatalos magyarázat rá: „Ahol lehetőség volt, ott járda van készítve, ahol nem lehetett, ott a lakókkal fel volt véve a kapcsolat és volt egy olyan kérés, hogy ha bennebb rakják a kertjeiket, akkor lesz járda, ha nem, akkor nem lehet járdát csinálni. Meg van szabva, hogy hány méter kell legyen az út, mekkora kell legyen a járda. A lehetőségekhez mérten a Templom utcában, ahol lehetett, ott járda van."

tamfal

A másik probléma a domboldal agyagossága miatt indokolt útszéli támfalhoz kapcsolódik. Volt, aki arra panaszkodott, hogy helyenként túl magas a támfal, de van, ahol indokolt lenne és mégsem került oda.

„Ezt tervező készítette, szakemberek végezték a munkát, ahogy ők a legjobbnak és a legbiztonságosabbnak találták, úgy van az megcsinálva" – mondta Bálint.

templom utca oktober-4

Harmadik probléma a kanalizálás, ugyanis az utca felső felében nincs megfelelő hálózat kiépítve, így a lakók félelme jogos, hogy ha befejeződik az utca aszfaltozása, akkor rövid időn belül fel kell törni a burkolatot a kanalizálás miatt.

Teljesen jogos a felvetés – válaszolta a sajtószóvivő – „mert ha leaszfaltozzák, akkor nem mindegy, hogy egy év múlva fel kell-e szedni ott a dolgot. Erre nem tudok most választ adni, még meg kell néznem ezt a felét..."

templom utca oktober-6

Azt is megtudtuk, hogy a munkálatok még zajlanak, és év végére kell, hogy befejezze a kivitelező cég az utca modernizálását, ahol a tervek szerint 518 méter hosszú, 6 méter szélességű, 3578 négyzetméter összfelületű út, illetve a lehetőségekhez mérten, térkövezett járda is készül. A munkálatok összköltsége 1 075 751 lej.

Újból kilátogattunk az említett utcába, és meglepődve tapasztaltuk, hogy utolsó látogatásunk óta szinte semmilyen előrelépés nem történt. Az utcában sem munkásokat, sem erőgépeket vagy az aszfaltozáshoz szükséges munkagépeket nem láttunk. Néhány kanális fedő és az azt tartó betonkeret elhelyezésén kívül, más jelentősebb, szemmel látható munka nem történt az elmúlt két hónapban.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ferro
2014-10-22 01:51:10
info hiány ...
A harmadik probléma nem létezik, ameddig le lesz aszfaltozva addig minden telekre be van vezetve a szennyviz vezeték ...
avatar
Noxxy
2014-10-22 06:57:55
Ilyen, amikor nem felkészült egy szóvivő. Nincsenek meg a válaszai a magától értetődő kérdésekre. Teljesen hihetetlen magyarázkodás az egész anyag, jó mindig az ún. szakemberekre hivatkozni.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar nyelvvel is gondok vannak egy-egy válaszban. Kertet tovább tenni például eléggé bonyolult dolog, kerítést viszont annyira nem...
avatar
Schubert Gyula
2014-10-22 09:21:14
szóvivői nyilatkozat
Olvassák el a polgármester úr nyilatkozatát a Farcádi út átadásakor! Az se semmi. Kitől tanuljon beszélni ez a szerencsétlen sajtóreferens?
avatar
Noxxy
2014-10-22 13:21:05
re: szóvivői nyilatkozat
avatar
Schubert Gyula
Olvassák el a polgármester úr nyilatkozatát a Farcádi út átadásakor! Az se semmi. Kitől tanuljon beszélni ez a szerencsétlen sajtóreferens?


A szóvivő nem a polgármestertől kell tanuljon. Erre vannak különféle egyetemi vagy főiskolai képzések, amelyek többek között megtanítják a delikvenseket helyesen és okosan beszélni ilyen helyzetekben.
Egyébként abban igaza van Önnek, hogy Bunta Levente sincs teljesen háborítatlan viszonyban a helyes beszéddel. Úgy gondolom, hogy ezek teljesen magától értetődő, amolyan alapelvárások lennének azoktól, akik ilyen munkakörben dolgoznak. Farkas György városmenedzser nevét is meg kell említsem, ha már helyes beszédről van szó. Rá is ráférne egy kis szárazedzés, mielőtt kiáll a nyilvánosság elé "suksükölni".

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."