Itthon » Közélet

Tűzijáték 2014: nem láttuk, de legalább szép volt

Csak részben teljesültek a feltételek, így az el nem végzett szolgáltatásért nem fizet a polgármesteri hivatal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tűzijáték
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. január 07., 15:05
0 hozzászólás. 

Az óévet tűzijátékkal búcsúztatták Székelyudvarhelyen, de a fényjáték, ahogy ezt olvasóink is jelezték, kurtára és furcsára sikerült. Ezért a polgármesteri hivatal illetékesei január 6-án, kedden megbeszélésre hívták a produkciót lebonyolító cég vezetőjét.

Ami írásban 15, az szóban 20

A polgármesteri hivatal 2014. december 10-én kötött szerződést a Mold-Gold Kft.-vel, pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó engedéllyel rendelkező céggel - olvasható a polgármesteri hivatal szerdán reggel kiadott közleményében. Hétfőn a székelyhon.ro-nak a sajtószóvivő azt nyilatkozta, a polgármesteri hivatal tizenöt perces tűzijátékra kötött szerződést, ám a szóbeli megegyezés szerint ennél hosszabb produkciót kellett volna biztosítania a pirotechnikai cégnek.

A szerződésben foglalt feltételek nem teljesültek, a tűzijátéknak pontban éjfélkor kellett volna kezdődnie, ennek ellenére 23 óra 55 perckor már elindult a fényjáték, illetve a szerződésben foglalt 20 perces tűzijáték időtartama mindössze nyolc percet tartott – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

A Star Rádió szerint a szakcég hibáztatható a gyengére sikerült látványért, a korai kezdés emberi mulasztás következménye, de technikai gondjaik is adódtak a pirotechnikával, a rakéták szinte egyszerre repültek a levegőbe. Ezt megkeresésünkre a cég képviselője is megerősítette.

„Egy kolléga hamarabb indította el a tűzijátékot. Rövidebb volt, de szebb. " – mondta a cég képviselője, aki hozzátette, hogy a következő alkalommal kárpótolják majd a székelyudvarhelyieket, valahogy úgy, hogy "a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon".

„Bár az elmúlt években a fent megnevezett cég szolgáltatásaival meg voltunk elégedve, más lehetőségeket is mérlegelni fogunk, amennyiben a következőkben a közösségünket ért mulasztást nem kárpótolják" – írják a polgármesteri hivatal közleményben.

Hozzáteszik: „a polgármesteri hivatal, mint ahogy az elmúlt időszakban minden esetben, az el nem végzett szolgáltatásért nem fizet."

A cég képviselője elmondta, nem tud arról, hogy nem fizetik ki az általuk nyújtott szolgáltatást, hiszen részben megtörtént a tűzijáték.

Meg szerettük volna tudni, hogy mennyibe került a tűzijáték és mennyit nem fizet ki a polgármesteri hivatal, illetve azt is, hogy az elmúlt időszakban milyen el nem végzett szolgáltatások voltak, de a sajtószóvivő megtagadta a válaszadást.

„Nem akarom semmilyen módon kommentálni, kiegészíteni a közleményt, amit kiküldtünk. Ami a közleményben szerepel, az úgy van. Ennyi" – nyilatkozta Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Kérdéseinket elküldtük a polgármesteri hivatal sajtóosztályára, amint megkapjuk a válaszokat, közöljük azokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."