Itthon » Közélet

Osztják az élelmiszercsomagokat

Megérkezett pénteken az a két kamionnyi rakomány, amely az Európai Uniós élelmiszersegély egy részét képezi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Élelmiszercsomag
Fotó: Archív, Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 26., 11:48
0 hozzászólás. 

A jogosultak hétfőtől vehetik át két dobozba csomagolt élelmiszeradagjukat a régi tejgyárnál, a Budvár utca 40. szám alatt, egyelőre 2000 csomag vár gazdára. Azok, akiknek most nem jut a szállítmányból, később kapják meg a segélyt. Az élelmiszeradag négy kilogramm cukrot, négy liter olajat, hat kilogramm lisztet, ugyanennyi puliszkalisztet, két tasak száraztésztát, tíz darab pástétomot, ugyanakkor marha-, és sertéshúskonzervet tartalmaz.

Tavalyhoz képest, idén jóval többen, egészen pontosan 2 630-an szerepelnek a listán, amely megtekinthető a Városházánál kifüggesztett hirdetőtáblán, de a Budvár utcai elosztóhelynél is kifüggesztik. Székelyudvarhelyre közel kilencven tonna élelmiszert várnak, ami több mint 6 000 csomagot jelent.

A kormány 799/2014-es határozata értelmében az Európai Unió intervenciós tartalékaiból élelmiszer-támogatásban részesülnek a többszörösen hátrányos helyzetű személyek. Ide tartoznak a 416/2001-es törvény értelmében szociális segélyben részesülők, a 72/2002-es törvény értelmében munkanélküli segélyben részesülők, akiknek a munkanélküli segélye nem éri el a 400 lejt, a kisnyugdíjasok, akiknek az összesített nyugdíja nem éri el a 400 lejt, az I. és II. fokú fogyatékkal élők, családi pótlékban részesülők, valamint a speciális törvények kedvezményezettei, ha az összesített jövedelmük nem éri el a 400 lejt.

Az érintettek az élelmiszer-támogatást átvehetik a Budvár utca 40. szám alatt található raktárból január 26-tól munkanapokon 10 és 13 óra között.

Az élelmiszer-támogatás átvételekor fel kell mutatni a személyazonossági igazolványt és a postán kapott élelmiszerjegyet.

Azon személyek, akik valamilyen okból postai úton nem kapták meg az élelmiszerjegyet, vagy utólag kerültek jogosultsági állapotba, a hét folyamán jelentkezzenek a polgármesteri hivatal szociális osztályán személyazonossági igazolvánnyal (másolat is szükséges), valamint jogosultságot igazoló irat másolatával (nyugdíjszelvény, munkanélküli igazolvány, fogyatékossági bizonylat), és ezáltal a pótlistára kerülnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."