Itthon » Közélet

Letörölte a hivatal a kritizáló fotós címét

Facebookon kritizálta az udvarhelyi városvezetést, ezért letörölték a polgármesteri hivatal email-listájáról az MTI fotósának címét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mediafreedom1
A sajtó szabadságát figyelik
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 03., 12:41
0 hozzászólás. 

Haáz Sándor, a Magyar Távirati Iroda (MTI) munkatársa jelentette az esetet Sipos Zoltánnak, a Mapping Media Freedom képviselőjének.

Az MTI munkatársa a polgármesteri hivatal sajtóosztályán érdeklődött arról, hogy miért nem kapja az értesítéseket emailben, a szóvivő megerősítette: valóban letörölték emialcímét a listáról, majd hozzátette, hogy „mindenről neked sem kell tudnod" – olvasható az oldalon.

Bálint Attila, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtószóvivője hétfői telefonos megkeresésünkkor kérte, hogy küldjük el az esettel kapcsolatos kérdéseinket a hivatal sajtóosztályára, és hamarosan válaszolnak. Megtettük, felelet még nem érkezett.

Sipos Zoltántól megtudtuk, hogy a Mapping Media Freedom egy londoni szervezet, amely a sajtószabadság megsértését ellenőrzi világszerte.

Regionális tudósítóik vannak, Sipos Zoltán a romániai, magyarországi és bulgáriai ügyekkel foglalkozik. Az újságírók jelzik a szervezetnek, hogy megsértették a sajtószabadságot, ezt megtehetik a tudósító személyes megkeresésével, vagy egy, az oldalon található űrlap kitöltésével.

A kisebb ügyeknek általában nincs konkrét következményük, de az interneten nagyon sokan megosztják ezeket az eseteket, rossz fényt vetítenek a sajtószabadság megsértőjére.

Súlyosabb esetek is vannak, ilyen például a koholt vádak alapján bebörtönzött azeri újságírónő története, ekkor a német kormány figyelmeztette azerbajdzsáni vezetést - tájékoztatott Sipos.

Hozzátette, az előbbi kirívó példa, a nyugati féltekén az olyan ügyek a leggyakoribbak, amelyekben a hatalmon lévők nem szankcionálható, nehezen ellenőrizhető és bizonyítható módon korlátozzák a közérdekű információkhoz való hozzáférés jogát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."