Itthon » Közélet

Drónnal filmezik Udvarhelyen a bicikliseket

Pénteken lesz az udvarhelyi bringások által szervezett óriásalakzat megformálása. Ne maradj le a nem mindennapi fotóról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

criticalmass2013
Fotó: Csedő Attila | archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 22., 12:10
2 hozzászólás. 

A Szeretem a biciklim nevet kapta az a szezonnyitó közös kerékpározás, amelynek végén a szervezők egy óriási alakzatot próbálnak meg kerékpárosokból megformálni. Az alakzat a Szeretem a biciklim ikonikus jelképeit fogja tartalmazni.

Találkozunk a Patkóban

A kerékpárosok pénteken 17 órakor a Márton Áron téren találkoznak, ahonnan a Kőkereszt tér irányába a Bethlen Gábor utcán indulnak el. A kórházhoz érve a Villanytelep utcán folytatják útjukat, a Küküllő szálloda mögött a Sziget, majd az 1918. december 1. utcán mennek az új körforgalomig, ahol visszafordulnak a központ fele és a II. Rákóczi Ferenc, illetve Kossuth Lajos utcán egészen a Városháza térig tekernek. A polgármesteri hivatal épülete előtt elhaladva a városi stadionhoz érkeznek, ahol megformálják az említett feliratot.

Utvonal

A szervezők ezzel a közös tekeréssel szeretnék tovább népszerűsíteni a kerékpározást Székelyudvarhelyen, illetve a felhívni az autósok figyelmét, hogy a biciklis szezon megkezdődött, így egyre több kerékpáros jelenik meg újra a forgalomban, ezért vigyázunk a biciklisekre és egymásra. A közös fényképezkedéssel az udvarhelyi biciklis közösség öntudatát, a biciklizés iránti elkötelezettségét szeretnék erősíteni.

A felvonuláson a szervezők biztosítják a főbb útkereszteződéseket, rendőrautó vezeti a konvojt, illetve a helyi rendőrség munkatársai is jelen lesznek a felvonuláson, hogy az a lehető legnagyobb biztonságban járjon le.

palya 2

A szervezők arra kérik azokat a szülőket, akik szeretnének gyerekeikkel részt venni, hogy a gyerekek biztonsága érdekében, csak akkor hozzák őket, ha a szülők kerékpárján van gyerekülés vagy hozzákapcsolt utánfutó.

Az esemény teljesen civil kezdeményezés, amelyet a Bringázz Udvarhely! mozgalom és a Szekler Teker baráti csoport szervez Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának partnerségében. 

Rád is számítanak. Részvételi szándékod a felvonulás Facebook eseményén jelezheted, de pólót is nyerhetsz.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lee
2015-04-22 13:35:06
Hány éves kortól?
A szervezőktől kérdem: A gyerek hány éves kortól jöhet saját biciklivel, mi a javaslat?
avatar
boti
2015-04-23 12:12:03
re: Hány éves kortól?
avatar
lee
A szervezőktől kérdem: A gyerek hány éves kortól jöhet saját biciklivel, mi a javaslat?

Tíz éves kortól, de még így is 14 éves korig arra kérjük a szülőket kísérjék el gyereküket. Tíz éves kor alatt gyerekülés vagy utánfutót javasolunk. A legfontosabb a biztonság.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."