Itthon » Közélet

Keresztúr: júniusra várható az új aszfaltszőnyeg

A legújabb fejlemények már biztatóbban hangzanak, hiszen konkrét dátumot tűztek ki: brassói ígéret szerint június 20-án kezdik meg a keresztúri főút újraaszfaltozását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

katyus_ut
katyus_ut
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 14., 09:46
0 hozzászólás. 


Az Országos Útügyi Hatóság brassói kirendeltségének éves költségvetési tervezetében feltűntették a Nyikó menti út felújításának folytatását, ami azt jelentené, hogy Siménfalva – Keresztúr – Héjjasfalva 17 kilométeres szakaszára új aszfaltszőnyeget húznak. Az útügyi igazgatóság viszont anyagi gondokkal küszködik, a teljes útvonal felújítását még nem tudják elvállalni.

katyus_ut

Mintha bombáztak volna

„Ennek ellenére mi konkrét ígéretet kaptunk, hogy 2010. június 20-án elkezdik a keresztúri út leaszfaltozását, a munkálatokat várostáblától várostábláig vitelezik ki” – tájékoztatott Köblös Domokos, Székelykeresztúr alpolgármestere. Mint tudjuk, a település útjai rendkívül rossz állapotban vannak, ennek tulajdonítható a prioritás.

kereszturi_ut

A budapesti Swietelsky építő vállalat egy évvel ezelőtt fogott neki a városi csatornarendszer felújításának, viszont szintén anyagi akadályok miatt húzódtak a munkálatok. A felújítás utáni nyomvonalat leaszfaltozták, ez a téli időszakban lesüllyedt, valamint újabbnál újabb kátyúk keletkeztek. A polgármesteri hivatal az építő céggel közösen kőtörmelékekkel próbál enyhíteni a helyzeten, nem sok sikerrel. Már csak reménykedni lehet, hogy június 20-a nem egy füstbe ment terv lesz.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."