Itthon » Közélet

Vezetékes áram lesz a Madarasi-Hargitán

Az Electrica villamos szolgáltató vállalat sokak kérésére tervbe vette az elektromos hálózat kiépítését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

aramfejlesztok_a_madarasi_hargitan_4
aramfejlesztok_a_madarasi_hargitan_4
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 16., 10:35
1 hozzászólás. 


Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy vezetékes áram legyen a Madarasi-Hargitán működő turisztikai egységekben, sípályákon, miután ennek érdekében Hargita Megye Tanácsának vezetősége, a panziók és a sípálya tulajdonosok igénylésére és Pethő József vállalkozó közreműködésével, az RMDSZ vezetőségéhez, a kormányhoz, valamint az Electrica Rt. dél-erdélyi kirendeltségéhez fordult és erre kedvező válaszok érkeztek.

aramfejlesztok_a_madarasi_hargitan_6

Áramfejlesztők a Hargitán

A kérésben a megyei önkormányzat elnöke rámutatott, hogy Hargita megye gazdaságának egyik hajtóereje lehet a turizmus, és a Madarasi-Hargitán megsokszorozódott a vendéglátó egységek száma – az utóbbi három évben több mint tíz létesült –, ráadásul öt sípálya működik, amelyeknek nagy az áramigényük, főleg a felvonók és hóágyúk miatt. Jelenleg ezek a vállalkozások dízelmotorral működő generátorokkal fedezik a villanyáram-szükségletüket, amelyek nem képesek optimális körülmények között biztosítani a fent említett berendezések működését. A villanyhálózat kiépítése a terepfelmérések alapján és az elkészített megvalósíthatósági tanulmány szerint (amelyet az ott tevékenykedő vállalkozók készítettek el, saját erőből) mintegy két és fél millió lejbe kerül, amit a helyi és megyei önkormányzat, illetve a Madarasi-Hargita beruházói nem tudnának kifizetni, viszont a csatlakozás költségeit az érdekelt vállalkozók állnák.

aramfejlesztok_a_madarasi_hargitan_4

Hargita Megye Tanácsa a Hargita-hegység környéki vállalkozókat, illetve önkormányzatokat együttműködésre ösztönzi, ezért kezdeményezte a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület megalakítását. A megyei önkormányzat célja, hogy támogassa a vállalkozókat a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználásában. Ennek érdekében már több alkalommal tárgyalásra hívta a térség vállalkozóit, önkormányzati és közbirtokossági vezetőit, aminek eredményeként sikerült megalakítani az egyesületet.

Borboly Csaba szerint a térség fejlesztésében nagy szerepe lesz a vezetékes áramnak, ezzel óriásit lépnek előre az érdekelt vállalkozók és önkormányzatok egyaránt.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2010-04-17 10:44:09
Tisztelt Borboly ur, Sikaszoba nem kell villany ? Ott is van egy szakasz ahol nincs villany ,csak evek ota igeretek ,hogy lessz villanyhalozat ,igaz ott nincs sipalya es panzio sem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."