Itthon » Közélet

Orbán Viktor: Európának az a természete, hogy nemzetek alkotják

Főleg az illegális bevándorlók problémájáról beszélt Orbán Viktor Tusványoson. Nemzeti Konzultáció: a magyarok nem kérnek a törvénytelen migrációból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

orbantusvanyos2015
Fotó: origo.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 25., 11:05
4 hozzászólás. 

A magyar miniszterelnök beszédét Tőkés László EMNT-elnök eszmefuttatása előzte meg – a moderátor Németh Zsolt és később Orbán Viktor által is következetesen Püspök úrnak szólított Tőkés is az újkori migrációról beszélt, megjegyezve, hogy Orbán Viktor azért küzd, hogy gátat vessen idegen, asszimilálhatatlan kultúrák beözönlésének. Tőkés szerint jobb szeretnénk a magyar, erdélyi, székely úton járni, semmiképp sem a görögön vagy a román út rosszabbik felén.

Orbán Viktor kb. negyvenperces beszédének elején tavalyi előadásának visszhangjára reflektált, majd azzal folytatta, hogy több olyan dolog történt tavaly óta, amire nem számíthattunk, nem gondoltuk volna. Az illegális bevándorlókkal kapcsolatban kijelentette, hogy „azt szeretnénk, ha Európa az európaiaké maradna és meg akarjuk őrizni a magyar Magyarországot is. Ez a mi köreinkben közhelynek tűnik, de vannak, akik erről egészen másként gondolkodnak."

Ezzel elkezdődött a magyar politikai baloldal ostorozása, Orbán szerint Magyarország ma nem lenne az, ami, ha 2014-ben a baloldal nyerte volna a választásokat. Hangsúlyozta, hogy főképp Afrikából sokan jönnek olyanok, akik az európai életforma előnyeit akarják élvezni, de sajnos ma Európa nem tud mit kezdeni ezzel az új helyzettel, mert nincsenek határőrei. Az unió történetével kapcsolatban Orbán egy pesti viccet is elmondott: először jó volt az irány, de rosszul csinálták, aztán rossz lett az irány, de jól csinálták.

Beszéde végén a Nemzeti Konzultáció eredményeit ismertette, a nyolcmillió kiküldött kérdőívből több mint 1 millió jött vissza, ezeknek zöme azt jelzi, hogy Magyarország lakói elutasítják az illegális bevándorlást, biztonságukra nézve veszélyesnek tartják. A miniszterelnök úgy látja, hogy a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása.

Magyarországnak olyan országnak kell lennie, ahol nem történhet meg bármi – zárta beszédét Orbán Viktor.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-07-25 13:42:10
Ez a humanoid nem normalis.
avatar
...anyád álruhában...
2015-07-25 14:13:51
Nem vagyok egészen biztos abban, hogy tudatában van a szavainak súlyosságát illetően, így feltételezem, hogy van valami konkrét terve a jövőre nézve. Ja várjunk csak, hiszen így lehet jövőbeni választókat nyerni, ha megfélemlítve éreztetjük őket. Mert ugye a félelem a legjobb terelő eszköz. Remélem a Kepler 425b-n sokkal értelmesebb lények laknak.
avatar
zandirham
2015-07-25 18:28:01
Jó szöveg volt. Arról szólt amiről kellett. Hoztad a formádat Viktor. Köszönjük.
avatar
jutacs
2015-07-25 19:36:26
Valoban hozta a formajat, azt, ami varhato egy idiota diktatortol

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."