Itthon » Közélet

Miért állt le az aszfaltozás a Méhek utcában?

Aszfalt nélkül maradt a Méhek utca egy része. A lakók értetlenül állnak az aszfaltcsík végénél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mehek utca aszfaltozas-2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. augusztus 26., 13:21
2 hozzászólás. 

A Méhek utcában történő aszfaltozás ma reggel érte el az Orbán Balázs utcát, amivel a megbízó, azaz az önkormányzat befejezettnek tekintette az utcában zajló munkálatokat. Nem így gondolják azok a lakók, akik egyelőre értetlenül nézik, miért maradt ki az aszfaltozásból, az utca elejéből nyíló, még szintén a Méhek utcához tartozó zsákutca.

mehek utca aszfaltozas-1

A helyiek elmondása szerint a zsákutcában lakók is megkapták az értesítőt, hogy végezzék el a közművesítési munkálatokat, mert az aszfaltozás után tilos lesz feltörni az aszfaltszőnyeget.

A helyszínen tartózkodó lakók úgy tudták, reggel valaki kijött az önkormányzattól (volt, aki úgy tudta Tikosi László érkezett, volt, aki az alpolgármesterről Benedek Árpád Csabáról beszélt) és szólt, hogy nem kell azt a részt leaszfaltozni. Nem értik, miért maradt aszfalt nélkül az utca ezen része, hiszen ők is adófizető lakói a városnak.

mehek utca aszfaltozas-6

A helyszínen dolgozó munkások nem kívántak arról beszélni, hogy ki, milyen utasítást adott nekik, azt mondták ők azt végzik el, amit nekik mondanak és tovább az önkormányzatnál érdeklődjünk.

Tikosi László tagadta, hogy reggel a helyszínen járt volna vagy leállíttatta volna a munkálatokat, ugyanis az a rész nem is volt benne az aszfaltozási tervben. Elmondása szerint elsődleges szempont a lakók kiszolgálása volt, abban az udvarban csak cégek vannak és egy-két család.

mehek utca aszfaltozas-8

Most ez volt a tervben, de nem zárkóznak el attól sem, hogy valamikor azt is leaszfaltozzák - mondta a műszaki osztály vezetője, aki szerint egyszer tisztázni kell, hogy telekkönyvileg pontosan kinek, meddig ér a telke. Nem szeretnék senki udvarát leaszfaltozni.

Demény Gábor, a munkálatok szakmai felügyelője, aki a műszaki ellenőrzéseket végezte az említett utcában Tikosi jelenlétében megerősítette, ő sem tudott arról, hogy az említett részt le kellett volna aszfaltozni, bár ő csak az elvégezett munkát ellenőrzi.

mehek-utca-google

A Google térképen jól látszik, nagyjából hatvan méter hosszú szakaszról van szó.

Szabó József, az egyik lakó megjegyezte, nekik senki nem mondta, hogy ez a rész nem lesz leaszfaltozva. Ők is megkapták az értesítőt, hogy végezzék el a közművesítést július közepéig, mert utána kezdődnek a munkálatok. Tudomása szerint a zsákutcában az el nem kerített részek telekkönyv szerint is a városhoz tartoznak, tehát közterületekről van szó. A zsákutcában négy család lakik, és ugyanennyi cég működik külön épületekben.

mehek utca aszfaltozas-5

A Méhek utcában van még egy hasonló, négy ingatlant érintő, de rövidebb zsákutca, azt leaszfaltozták végig. Az aszfaltozást végző munkások a déli órában összepakolták a munkagépeket és elindultak a következő aszfaltozás helyszínre.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jozsef35
2015-08-26 18:07:12
abban az udvarban csak cégek vannak és egy-két család - kérdezném itt halkan, a cégeknel nem emberek dolgoznak? A város miből, ha nem az általuk befizetett adóból, tartja fent magát?
avatar
...anyád álruhában...
2015-08-27 16:08:34
re:
avatar
jozsef35
abban az udvarban csak cégek vannak és egy-két család - kérdezném itt halkan, a cégeknel nem emberek dolgoznak? A város miből, ha nem az általuk befizetett adóból, tartja fent magát?


Ugyanakkor az az egy-két család is udvarhelyi család.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."