Itthon » Közélet

Benne vagyunk a menetrendben!

Csütörtöktől megnézheted a CFR honlapján, mikor és mennyiért ülhetsz fel a vonatra. Töltsd le tőlünk egyben, ha unod kattintgatni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kék nyíl
Kék Nyíl az új Székely Gőzös
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 10., 15:01
0 hozzászólás. 

Megtekinthetővé vált a román vasúttársaság honlapján és innen is letölthető .pdf formátumban (jobb klikk és mentés vagy, ha papíron szeretnéd, a nyomtatás ikonra kattintva) a Nagyszeben-Segesvár-Héjasfalva-Székelykeresztúr-Székelyudvarhely vonalon közlekedő vonat menetrendje, ami szerint pénteken, 11-én éjszaka már valóban utazhatunk a székely gőzössel.

A székely gőzös egy modern szerelvény lesz – ígérte Szentes József, a CFR Călători vezérigazgatója. A vasúttársaság utasrészlegének vezetője tájékoztatott, hogy ezen a vonalon Desiro típusú, dízelmotorral működő szerelvényeket tudnak működtetni, amiből erre a célra egyetlenegy áll jelenleg a rendelkezésükre.

A járat emiatt nagyon veszteséges, de jövő évig bevállalták ilyen körülmények között is a működtetését, és a jövőben megpróbálnak más támogatási rendszerben finanszírozást szerezni rá. A menetrendet a helyi igényeknek megfelelően, a helyi hatóságok kérésére alakították úgy, hogy a vonat tudja hozni-vinni a tanulókat, munkásokat és az udvarhelyiek is egy átszállással el tudjanak jutni Szebenből a Dacia vonattal akár Bécsbe – mondta Szentes arra a kérdésünkre, hogy miért nincsenek este is vonatok.

Ennyiért visz a nyíl

A vonat Nagyszebenből 22.12-kor indul, reggel 3.33-ra érkezik Segesvárra és onnan 5.10 perckor fut be Székelyudvarhelyre. 5.20-kor visszaindul Székelykeresztúrra, ahová 6.20-kor érkezik meg, 6.30-kor pedig visszaindul Udvarhelyre.

A következő vonat 7.40-kor indul és Héjasfalváig megy, 8.55-re ér be, majd 10 perc múlva, 9.05-kor visszatér Udvarhelyre, ahol elvileg 10.27-kor sípol az állomáson.

10.40 és 12.13 között a Székelyudvarhely és Segesvár közötti útvonalat teszi meg, hogy aztán 12.40-kor visszaforduljon és 14.16-ra meg is érkezzen a székely anyavárosba. Igyekezzünk elérni, mert ez az utolsó járat Segesvárról Udvarhely irányába. 14.35-kor ugyanis visszaindul Nagyszebenbe, ahol egyébként az üzemanyagtöltő-állomás is van, és 19.18-kor úgy megérkezik oda, hogy csak 22.12-kor kezd ismét a Székelyföld fele zakatolni.

A menetrend szerint Székelyudvarhely-Székelykeresztúr közt 4,5 lejért, Székelyudvarhely-Segesvár közti szakaszon 7-ért, Nagyszebenig pedig 21,5 lejért utazhatunk. Az árak a direkt járatokra vonatkoznak, Segesvárra és Nagyszebenbe ugyanis váltással is el lehet jutni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."