Itthon » Közélet

Véres verekedés a Szentimre utcában - FRISSÍTVE

Ma délután 10-15 személy lapáttal és fejszével felszerelkezve ütlegelte a székelyudvarhelyi Szabó Zoltánt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

verekedes_szentimre
verekedes_szentimre
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 23., 14:28
27 hozzászólás. 


Véres agressziónak lehettek tanúi ma 14 óra körül a Szentimre utcában tartózkodók. Az eset kapcsán az egyik résztvevő féllel, Szabó Zoltánnal sikerült beszélnünk, aki a korábban közölt cikkünkhöz képest pontosításokkal szolgált. Elmondta, a mai konfliktus egy hosszabb történet része, támadóival már korábban is volt összetűzése. Egy problémás csoportról van szó, akik több alkalommal is okoztak gondokat a Szabó által működtetett vendéglátó-ipari egységekben. Többek között hangoskodás, garázdaság és egyéb oda nem illő cselekedetek miatt kerültek kitiltásra a személyek, akik nemrégiben két képet is elloptak a Jó Barát nevű kocsmából. Ezt a biztonsági kamera is megörökítette, a felvétel alább látható.

Ez és néhány más eset után ma tettlegességig fajult a dolog. Szabó gyalogosan igyekezett a G. Café felől az Udvarhelyi Kávéház irányába, amikor a József Attila utcából egy Dacia gépkocsi húzott eléje. Rövid szóváltás után a benne ülők kiszálltak és rátámadtak Szabó Zoltánra. Egy baltával lábszárát ütötték meg, ami eléggé feldagadt, ő védekezésképpen arcon ütötte egyik támadóját. Ők segítséget hívtak, a sértett elmondása szerint több mint tízen érkeztek a helyszínre, a földre teperték és ott ütötték, rúgták. A rendőrség röviddel ezután a helyszínre érkezett és elszállította a résztvevőket.

verekedes_szentimre
A helyszínen már csak néhány vérfolt emlékeztet a délutáni eseményekre

Szabó Zoltánt és a másik sérült személyt is rövid kezelés után kiengedték a kórház sürgősségi osztályától, mindketten jól vannak.

címkék: verekedes rendorseg

27 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
geo
2010-04-23 16:15:01
De kik legalabb? Cigányok, romak, akar azok is lehetnek hiszen a sarkon lakik egy cigany csalad, vagy a szekelyek ennyire elvadallatosodtak?Fejszekkel? Hol elunk emberek? Ez nem a XV.század...Jó dolgukban azt sem tudják az emberek mit csináljanak, Alfaluban is a lakásban támadnak rá az emberre...Szörnyű!!!Hol élünk???
avatar
szasza
2010-04-23 16:57:58
Sajnos igazán pontosan még most sem lehet tudni, hogy mi történt. Egyesek szerint nem voltak olyan sokan a támadók, de a "fegyverzet" az elég biztosnak tűnik, viszont a verekedés oka sem egyértelmű.
avatar
arpika
2010-04-23 17:07:09
nem tudom kitől kaptatok az infot de valaki nagyon hazudik ott voltam és latam en csak két embert latam verekedni és a magyar verte a c.....t igaz hogy még jőtek de mar a rendőrők is ott voltak valaki titeket félre informalt magyaran HAZUDOT
avatar
geo
2010-04-23 18:18:04
re:
Igy nah, elege santitott a hir, amugy ugy szokas, hogy megkerdjuk a rend oret, vagy annak sajto tajekoztatojat stb... Nem csak kapasbol mondunk ezt azt. Delutan 5 orakor a protv biztos mutatja:)
avatar
arpika
2010-04-23 18:32:09
haho
gyerekek el tudjatok képzelni hogy 30vagy 40en ember el kalapal fejszével vagy lapatal valakit mert ha csak ketőt rugna bele mindenik akor sem mene ell a laban és az ileton meg csak karcolas sem volt
avatar
Istvanka
2010-04-23 18:52:41
Fenyes nappal fejsze lapat, me szekelyek!
Sziasztok, kb 7 en dulagodtak, vagy verekedtek, vagy keszultek fejszevel utni, de a lapat is a levegobe, egy volt 6 ellen. A rendorseg viszont erost gyengen erkezett, a dugoval araszolt a helyszinre a kozpont iranyabol, se szirena, se akcio, nem ugy volt, mint a filmekbe, kisvarosban a rendor is nyugodt ugye? Megalltak, gondosan korbeneztek, kiszalltak es odamentek a dulakodokhoz. Persze az egyik mar ra is kiabalt a rendorre hogy magyarul, magyarul! Mindenkeppen, szep, hogy fenyes nappal a Szekely anyavaros kozpontjaba megy a tavaszi fejszezes, lapatolas, orbaveres. GYerekek neztek, akik epp az anyanyelv buszt latogattak a konyvtarnal, idosek szornyulkodtek, roma asszonyok visitottak. Szep latvany, tenyleg meghozza az ember kedvet. Egy a kerdes, miert kell 10 percet varni a rendorsegre? kicsi porges, kicsi redbull, erezzuk hogy vigyaznak rank?!! Ez azert sok + a kozpontba a kolduskolykek, egyre jobbfeeling ez a varos!!! Ebreszto!
avatar
szasza
2010-04-23 18:59:08
Köszönöm a pontosításokat, időközben sikerült beszélni az érintettel is, hamarosan jön a kiegészítés.
avatar
hahaha
2010-04-23 19:12:48
Mit lehet elvarni ezektol a ducko rendoroktol. Lassan akkorak , hogy ha futniuk kene startbol hatranyuk lenne. Ezek csak akkor szirenaznak ha haza kell ugorjanak a rendor blokkba...de ha a masikat utik, verik lapattal es fejszevel, na ez az ami nem fontos szamukra. Pampognak a Loganekkel mint a nyugdujasok. Meg szerencse , h a varosban vannak elvileg mukodo biztonsagi kamerak...amik csak disznek vannak ezek szerint. Hja es batorsaguk sincs a fakabatoknak, szembeszallni a kedves romakkal. :whistle:
avatar
hahaha
2010-04-23 19:22:37
Elnezve a frissitest erdekes dolgok derultek ki. Es ez ujbol azt bizonyitja, h egyeseknek es kettosoknek mindent szabad, mig a harmas szegeny embert minden szir-sz@rert buntetik. Hajra Udvar hely.
avatar
Istvanka
2010-04-23 19:43:53
mas varos
bakoban furgebbek a Zsandarok, egy utcai verekedesre ot perc alatt kiertek a maszkosok es azonnal rend volt, nem mint ma, hogy toty toty niiinnaaa es megerkeztek a fiuk. Megis hogy lehet igy a gyermeked biztonsagosan elengedni a varosba? hogy az utcan fejszekkel egyengetik egymast? s akkor mi lesz ezutan? Kerdezzuk a rendorfonok Urat, hogy miert nincs rohamosztag? miert van az, hogy szetverik vkinek a fejit es mindig oztan ernek a helyszinre? Miert nem kepesek a kozpontba 8 roma gyerekkel elbirni es a szekelyudvarhelyi koldusmaffiat felszmaolni? kinek erdeke hogy ez igymaradjon? Hol a szocialis halo? Hol a biztonsag? mire fizetjuk az adot? mert azzal nem illik kesni, mert jon a brigad s felszamol. Hol van az egyensuly? Ha az udvarhelyiek nem vegeznek jol amunkajukat, vagy romania lakosai nem dolgoznanak, nem lenne fizuja a rendoreinknek, akkor ok is vegezzek a munkajukat, vedjek meg az erdekeinket, biztonsagot, nyugalmat kerunkszepen! Sok szeretettel varjuk a kibontakozast :idea:
avatar
lordking
2010-04-23 19:46:19
Udvarhely?
Azért egy kicsit jobban is oda lehetne figyelni, és főleg hatni, kedves, tiszteletreméltó rendőrök!!! Ideje lenne ebben a városban is már rendet rakni, mert nagyon el van engedve a gyeplő...
avatar
hahaha
2010-04-23 19:48:10
A rendorfonok urat azt varhatjuk jovo ilyenkorig is, mert sokat nem fog valtozni a helyzet. Ez van lassuak mint a csigabigak, de legalabb van egy jo radaros autojuk, csak kar, h azzal nem latjak a rendorseg udvararol, h mi tortenik a varosban. :cheer:
avatar
hahaha
2010-04-23 19:50:59
A masik, meg , h amit ide irunk az suket fulekre talal, mert egy rendor sem olvassa...
avatar
animee
2010-04-23 21:01:12
uuuu, az az erzesem volt ma, hogy Los Angelesben vagyok, vagy vmi metropoliszba, ahol a "fekete" kisebbseg inzultalja a feher embert vmi "aprosagert"...
sajnalatos modon raebredtem, hogy nem ott vagyok, hanem a Udvarhelyen, ahol tudomasom szerint nem volt erre precedens.
arra viszont igen, hogy a rendorok szemet hunynak az ilyen "aprosagokon" es mas "aprosagokon"
feltevodik a kerdes bennem, hogy ha a rendorseg ennyire operativ, akkor ennyi erovel a kezunkbe vehetnenek az ilyen "aprosagok" megoldasat, es ok pedig fankozhatnanak tovabb, vagy el tudnanak menni az egeszen az uj radaros autojukkal egy korre paradezni:D
avatar
Szatee
2010-04-23 21:57:23
re:
Hajrá magyar nyelv, hajrá Árpika :evil:
avatar
kavehaziberci
2010-04-23 23:10:31
Itt a következő a probléma. SP és más vendéglátók szemét szúrja, hogy az udvarhelyi kávéháznak jól kezd menni. Ráküldték a cigánokat a tulajra aki nem fizetett, most kapott. A zsaruk meg kussolnak, mert ők is meg vannak kenve. Udvarhelyen a zsarufőnök a cigánokkal és az alvilággal bizniszel. UH.ro-s gyerekek, ezt kell felgöngyölíteni. Nagy munka de megéri. Mert ilyen nem történhet meg egy ekkora városban. Ez lenne a székely főváros, ahol cigánok vernek székelyeket? SP a Jungle-es és társaik a tettesek.
avatar
szattilasz
2010-04-24 00:16:29
:!:
Hohohooooo. Lassabban az ilyen kijelentesekkel.. Miert nem gyult ossze 10 szekely, ugy ahogy a ciganyok? ezen gondolkodjatok el, mielott a szatokat jartatjatok!!! Az az egy ember kiallt magaert!! Hanyan alltatok ki mellette, ti??????? pedig mennyiii a szemtanu?!
Szegyeljetek magatokat!!!!!
avatar
Eveessz
2010-04-24 09:52:14
Azért kedves Szattilasz,mert ha még odament volna 10 székely,akkor még jött volna 50 akkora roma,hogy ott a 10székely elbújhatott volna.Ez van Udvahrelyen,este nem lehet nyugodtan járni a városban mert a nagy menő romák minden sarkon ott vannak,és nem lehet elmenni mellettük anélkül,hogy ne szolnának hozzád valamit.A rendőrök sem mernek foglalkozni velük.Akkor mit foglalkozzanak az emberek.Észre kellene venni már,hogy ők,akik "kissebségben" élnek Udvarhelyen,lassan "rettegésben" tartják a várost,és lakóit. Tisztelettel.
avatar
Istvanka
2010-04-24 10:49:56
ennyit Udvarhelyrol
Ugytunik ez itt szepen lehult ez a tema, vegulis Irakban naponta 10 ember meghal, meg sok fejszezes kell, amig fontos lehet mindenkinek. Nem szabad hagyni, megoldas es eredmeny kell, ez nem mehet igy tovabb. Kell alairasgyujtes es bekuldeni ide a rendorsegre, csikba es Bukarestbe az orszagos fokapitanysagra, hogy itt van egy egesz varos, akik elegedetlenek :!:
avatar
hahaha
2010-04-24 11:11:17
Nem hult ki a tema, eleg atnezni az szh.ro -ra es ott szep szamban vannak hozaszolasok. Es ott is mar merultek fel szep otletek, hogy mit lehetne csinalni.
avatar
hahaha
2010-04-24 11:11:56
Ilyenkor kene jojjenek a maszkosok es rendet tegyenek...
avatar
kopasz
2010-04-24 12:22:42
Az a bizonyos Hitler uriember kellett volna eljen par evet meg...s akkor ezek a korcsok nem garazdalkodnanak..es nem vagyok rasszista...de ezeket vagni kell ahol ered hanem ok teszik...
avatar
kezicsokolom
2010-04-24 20:46:25
re:
avatar
geo
De kik legalabb? Cigányok, romak, akar azok is lehetnek hiszen a sarkon lakik egy cigany csalad, vagy a szekelyek ennyire elvadallatosodtak?Fejszekkel? Hol elunk emberek? Ez nem a XV.század...Jó dolgukban azt sem tudják az emberek mit csináljanak, Alfaluban is a lakásban támadnak rá az emberre...Szörnyű!!!Hol élünk???


Cigányok, KAKO becenevu cigany!!!!!!!
avatar
szattilasz
2010-04-26 14:14:00
:angry:

Nem maszkosok kellenek ide, nem hitler, és szerintem arra sincs szükség, hogy nap mind nap 50 rendőr járőrözzön esténként a városban. Csak arra jár rá a rúd, aki hagyja. A szély nem arrol hires, hogy bajban hagyja a bajtársát, mikor annak szüksége van rá! Sajnos a mentalitás egyre inkább liberalista, s baloldali udvarhelyen is. Biza elharapóztak a dolgok udvarhelyen.. Nem hagyta volna ezt a székely 50 vagy 100 évvel ezelőtt. És én sem hagytam volna, ha ott vagyok. Ez van az utcán, a szoborparkban , ha turisták jönnek a város bármely szegletébe, csak a cigánygyerekekről marad náluk kép vagy emlék.... Az összetartás abszolút hiányában szenvedünk, nemhogy segítsünk egymáson, lekiabáljuk egymást az utcán, ujjal mutogatnak a politikusaink egymásra a médiában, ahelyett h összetartásra sarkallnák a lakókat, vagy a megoldást keresnék. Soha az életben nem fog jobbra fordulni a helyzet, ha a lakók nem fognak össze. Ugyis kapunk a pofánkra suttyomban a cigányoktól, ha nem fogunk össze.
avatar
envagyokskesz
2010-04-26 16:52:38
hatna
hat szerintem itt nem hazudott senki...valoban fejszevel tamadtak ra.. :!: :!: :!: :!:
hova kerulunk emberek..hol az osszetartas :!: :!: :?: :?:
avatar
fekete-feher
2010-04-27 01:31:04
Udvarhelyi maffia
dv Mindenkinek,

Megkerestek engem is, hogy kellene ezzel a kérdéssel kendőzetlenül foglalkozni. Én mindent megpróbálok, de kell a segítségetek, hiszen én innen Budapestről könnyen pofázok ;)... Mégis, ez a hátrány előnnyé is kovácsolható, ha van bátorsága mindazoknak, akik tudnak, láttak valamit, hogy az információikkal megkeressenek.

Biztos vagyok abban is, hogy az udvarhelyi média is csatasorba állítható, ha van garancia arra, hogy a szerző nem marad magára, legyen az bárki is.

Ha Csíkszereda le tudott számolni Csibivel, akkor feltehetően Székelyudvarhely is meg tudja tenni ugyanezt, segíts kideríteni, hogy érett-e annyira a város.

Ne feltétlenül engem tüntess ki bizalmaddal, keresd meg azt az újságírót, akiben megbízol - ha van ilyen -, én meg megpróbálom a szerkesztőségeket együttműködésre bírni. Hátha sikerül.

A sült galambra hiába várunk, ez biztos!

Fekete-Fehér, alias Szőke László
avatar
szemfüles
2010-04-29 20:55:48
re: Udvarhelyi maffia
szia olyan hétvége nincs hogy valami ne történjen

[/quot

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."