Itthon » Közélet

Mi történik a Helyi Rendőrség épületében?

Két hete bontanak, valamikor lesz felújítás is, de még nincs kitéve az építkezési információs tábla.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyi rendorseg epulet-5
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 08., 14:45
0 hozzászólás. 

A Helyi Rendőrség megalakulásakor a Bethlen Gábor utca 46 szám alatt kapott irodahelyiséget. Mivel az épület hosszas pereskedés után, leromlott állapotban került az önkormányzat tulajdonába, a tanács úgy döntött, hogy felújíttatja. Ideiglenes megoldásként a Villanytelep utcában béreltek irodát.

helyi rendorseg epulet-1

Mint a helyszínen megtudtuk, két hete megkezdődött az épület felújítása, ami azzal kezdődött, hogy jelenleg néhány melléképületet bontanak le. Először a Villanytelep utca felőli néhány méter téglafalat bontották le, hogy teherautóval is lehessen megközelíteni az udvart, majd az udvar végében levő L-alakú épületsort, amit a hetvenes években toldtak az utcafronton levő épülethez. Az egyik munkás elmondása szerint a „bőrösöknek" volt régebb a műhelye, amiben kesztyűket készítettek, bőrt érleltek.

helyi rendorseg epulet-3

Eddig bontottak – meséli a másik munkás – de ma voltak itt a főnökök, s megnézték. Holnap kiderül mit kell csinálnunk – mondja, amikor arról érdeklődünk mi lesz itt.

Saját ingatlan bontásához nem kell tábla?

Egyelőre a „Șantier în lucru" táblát sem találjuk, amikor a határidőt, látványtervet, vagy a kivitelező cég kilétét, a bontási engedély számát szeretnénk megtudni. „Azt még nem hozták, eddig nem volt terv" – mondják a helyszínen tartózkodók.

Közbeszerzésen nyerte a Berdia Kft.

– ezt már a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől tudjuk meg, miután telefonon és email-en is érdeklődtünk az ingatlan felől.

„Azt kell tudni, hogy most bontások zajlanak, a felújítás jövő héten vagy azután kezdődik. A felújítást a Berdia Kft. nyerte közbeszerzésen, 650 000 lej értékben. Jövő év április 30-ig kell befejezniük. Az épületben a helyi rendőrség székhelye lesz" – kaptuk a tájékoztatást.

helyi rendorseg epulet-2

Nem készülnek a lebontott épületrészek helyére új épületet építeni, a meglévőt fogják felújítani - mondta Bálint Attila.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."