Itthon » Közélet

Nem hintáztathat többé a hivatal

Közel ötszáz aláírás került a városháza iktatójába, hogy ne csak kutyák, gyerekek is használhassák a játszótereket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

jatszoter alairas-1
Fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2015. október 12., 16:24
0 hozzászólás. 

Kilyén Médiszdea egy magát egyszerű édesanyának mondó udvarhelyi polgár, kezébe vette pár hete a székelyudvarhelyi játszóterek ügyét. Erről itt olvashattak portálunkon. Úgy tűnik, nem is kevés sikerrel járt az ügyben, hiszen nyolc ember segítségével összesen 468 aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a városvezetést nyílt kommunikációra bírják. Hétfő reggel Médiszdea hivatalossá is tette a kezdeményezést azzal, hogy iktattatta a beadványát a polgármesteri hivatalban.

jatszoter alairas-2

Szükség van a közös nevezőre. A városvezetésnek figyelembe kell vennie azoknak a családoknak az igényeit, akik nap mint nap használják ezeket a játszótereket – mondta határozottan az édesanya.

Korcsoportokhoz igazított játszóterek

Körbejártam mind a huszonnyolc játszótér kérdését, így kaptam a szülőktől ötleteket bőven. Örülök, hogy ilyen sokan a magukénak látják a problémát. A legreálisabb ötleteket meg is fogalmaztam a beadványban a jelenlegi állapotok leírásával együtt, ez tizenhárom oldalt tesz ki a mellékletben. Valaki felvetette, hogy érdemes lenne egységben gondolkodni a játszóterek felújításával kapcsolatban. A Bethlen negyedben a játszóterek egymást érik, és jó lenne akár korosztályokra bontva kitalálni azok funkcióit. Egyik játszóteret például ki lehetne alakítani a tiniknek, egy másikat az egész kicsiknek – számolt be az új elgondolásokról Kilyén.

Nem mindig a drága a jó

Úgy gondolja, az újítással el lehetne érni, hogy a játszóterek egyformán ki legyenek használva, ne csak egy-egy modernebb teljen meg. Ezek most még csak ötletek, de az önkormányzat a szülőkkel közösen hasznosabban tudná felhasználni a játszóterekre szént pénzt, ugyanis jelenleg egyik nagy problémája a játszótereknek, hogy elavult, régi játékokkal van felszerelve, még ha azok állapota jónak is mondható. Ahogy a felnőttek igényei változnak, úgy változnak a gyerekek-é is és ehhez kell igazítani a játszóterek felszerelését is – vélekedik az anyuka – aki szerint nem feltétlenül a drága megoldások a jók. Olykor filléres, de leleményes ötletekkel lehet a jobb eredményt elérni.

Kutyaszar és szemét

A játszóterek java szemetes. Ezen kellene változtatni, illetve a kóbor kutyák is gyakran a játszótér homokozóiba vagy egyéb helyeire végzik el szükségleteiket. A játszóterek bekerítése sokban segítene, hogy ezeket a jelenségeket visszaszorítsák.

jatszoter alairas-3

Ha a városvezetés mihamarabb hajlandó lenne a kommunikációra, illetve összhangba tudnánk hozni a keretösszeget és az igényeket, az már indulásnak nem lenne rossz – összegezte eddigi akciójuk várható eredményét Kilyén Médiszdea.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."