Itthon » Közélet

Egy RMDSZ, de két ülés: két elnök és két elnökség?

Április 28-án tartották 18 órától a választmányi, illetve 19 órától a tisztújító gyűléseket a városi szervezetben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szavazatszamlalas
szavazatszamlalas
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 28., 23:32
3 hozzászólás. 


Választmányi ülés

Grünstein Szabolcs az elmúlt három hónapról tájékoztatta az egybegyűlteket, majd előterjesztette az elnökséget. A hat tagú testületben helyet kapott Jakab Áron Csaba, Dr. Nagy Levente, Fancsali Kálmán, Incze Csongor, Bíró Enikő és Antal Lóránt. Az elnökség mellett nevesítette Novák Károlyt és Zsombori Csongort, akik a elnöki tanácsadó szerepét töltik be a szervezetben, ezt egyöntetűen elfogadták a jelenlevők.

GrunsteinSzabolcs

Grünstein Szabolcs

Tisztújító küldöttgyűlés

Magyari Dénes a Küldöttgyűlés Előkészítő Bizottság (KEB) tagja beszámolóval kezdte a Bocskai Házban megtartott, Dr. Fehér István, megbízott városi RMDSZ elnök által összehívott küldöttgyűlést, melynek feladatai közt szerepelt a szövetség helyi elnökének illetve elnökségének megválasztása. 83 küldött jelenlétére számítottak és ezek közül 46-on megjelentek, így megvolt a fele plusz egy részvétel, azaz döntőképessé minősítették az ülést.

DrFeherIstvan

Dr. Fehér István

A KEB átnézte a benyújtott dokumentumokat, és mivel nem volt kifogásolni való, így elfogadták Benedek Árpád Csaba és Dr. Fehér István jelölését. Következő lépésként megválasztották az ülésvezetőket: Sófalvi László, Ványolós István és Farkas György. A napirendi pontok között a megbízott elnök beszámolója, a szavazás pontos értelmezése, a városi RMDSZ elnök megválasztása, a megválasztott elnök javaslatára kijelölt elnökség elfogadása, a választmány megerősítése és a különfélék szerepeltek.

MagyariDenes

Magyari Dénes

Dr. Fehér István, megbízott elnök két hónap utáni beszámolójában kitért a körzeti gyűlésekre, melyeken a körzeti elnökök mellett városunk tanácsosai és különböző szakemberek is részt vettek. Nem sikerült azonban felmérni a tagsági létszámot, majd elmondta, hogy az emberek konkrét problémákkal, mint utak állapota, közlekedés, parkolás, szennyvíztisztítás, kóbor kutyák, szemét kérdésekben fordultak hozzá. Levonva a következtetést megjegyezte: „a munkát a körzetek szintjén kell elkezdeni.”

Kijelölték a Szavazatszámláló Bizottság tagjait, akik a három KEB tagból (Bálint Attila, Ványolós István, Magyari Dénes) és a helyszínen választott két személyből (Péter Pál, Szász Köpeczi István) alakult ki. A tényleges elnökválasztás előtt a szavazás értelmezését fogadták el: a szervezet eddig a következő mondatban foglaltak szerint járt el: „Az a jelölt szerez elnöki mandátumot, aki elnyeri a jelenlevők fele plusz egy szavazatát”. A KEB javaslatában a leadott szavazatok megfogalmazás szerepelt, míg Bondor István az érvényes leadott szavazatok megfogalmazást indítványozta, ez utóbbit fogadták el. Majd meghatározták az érvénytelen szavazatok kifejezést , eszerint érvénytelen voksnak számít a mindkét jelöltre ikszelt illetve az egyikre sem ikszelt szavazólap.

FarkasSofalviVanyolos

Farkas György, Sófalvi László, Ványolós István

Az elnökválasztás egyszemélyesre szűkült, amikor Benedek Árpád Csaba Dr. Fehér István javára lemondott a jelöltségről, ahogy ő indokolta: „ne legyen az én személyem miatt kérdés a városi RMDSZ sorsa.” Így Dr. Fehér István beszélt az elképzeléseiről: másféle politikát kell folytatni, és ezt körzeti szinten kell elkezdeni. A kéthavonta, negyedévente megszervezett gyűlések stílusán, tartalmán kell változtatni. Támogatni kell az ifjúságot, jó kapcsolatot kialakítani más politikai szervezetekkel, persze ugyanakkor nyomatékosítani kell bizonyos dolgokat. A cél megerősíteni a szervezetet a következő választásokra.

BuntaLevente

Bunta Levente

Időközben 47-re módosult a szavazatra jogosultak száma és a választás előtt Bunta Levente, a széki elnök szólalt fel, aki kifejtette a tagfelmérés mellett a tagbővítésről is szólnia kell a munkának. Mint mondta: „Szeretném, ha a következő alkalomra 100-al növekedne a taglétszám. Én személyesen 30 tagsági könyvet kérek.” Célkitűzésnek nevezte, hogy a következő választásokon a polgármester és a tanácsosok többsége RMDSZ-es legyen, függetlenül az ő személyétől. Közben a szavazatszámlálás megtörtént, így 47 érvényes szavazatból 46 igen és 1 nem voks szerint Dr. Fehér István lett az elnök, aki így nyilatkozott: „A legjobb tudásomhoz mérten fogom a munkát végezni.” A következő napirendi pontban az elnök jelölte a 6 tagú elnökséget, melyben a következő személyek kaptak helyet: Ladán yi Kinga, Benedek Árpád Csaba, Csáki Jenő, Péter Pál, Szabó Gyula, Géczi Levente, akik mind vállalták a tisztséget. Kézemeléssel egyöntetűen elfogadták az elnökséget, majd a választmányt is megerősítették.

BenedekArpadCsaba

Benedek Árpád Csaba

A különfélékben Bunta Levente szólalt fel, aki a következő 2-3 hónapban városunkban elvégzendő munkálatokról beszélt:

Milliós nagyságrendű változtatásokat végeznek a Szejkén, itt a mofetta felújítását, a színpad befedését emelte ki a polgármester. Szót ejtett a szennyvíztelepről, a körforgalomról, amelynek építését június 15-e és július elseje között kezdik és feltehetően egy hónap alatt be is fejezik. Kazánház ügyben különböző egyeztetések folytatnak, és valószínűsíthetően a közüzemek udvarára helyezik ezt. A biomasszás kazánról is szó esett, mellyel 30-40 százalékkal olcsóbb hőenergiát lehet előállítani. Készül a napenergiás vízmelegítéses pályázat, indul a vízvezeték-szerelési munkálat az Orbán Balázs és Ugron utcákban, nyomásnövelést eszközölnek a Templom utcában, korszerűsítik a József Attila utca vízhálózatát, bevezetik a fizetéses parkolást a város központjában. A napokban készül a távfűtés, az öregotthon és inkubátorház projektje is.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kópé
2010-04-29 10:35:30
Nem veszik észre magukat!
[color=blue]Ez a sok kommunista és levitézlett semmit tevő miért nem hagyja már a fiatalokat is dolgozni hagyni? Generáció és mentalitás váltásra lenne szükség, nem gondoljátok? Sófalvi, Fehér, Benedek, Ványolós, Bunta...ti már bizonyítottatok eleget negatív értelemben, ideje lenne irányt változtatni!
avatar
zdorfy
2010-04-29 11:46:52
Mar lattuk, hogy egyes fiatalok, mint Szasz Jeno is milyen szepen dolgoztak es hova kerult a varos. Biro Eniko sem kell bemutassa magat. Szegyen, hogy ilyen fiatal politikusok vannak Udvarhelyen, mint Biro Eniko, Grunstein es tarsai. Lehet epret kellene szedjenek.
avatar
kópé
2010-04-29 14:21:01
Nem csak a város!
De hát vedd észre, hogy Marco, Vereştóy, Antal és bűntársaik hová kormányozták a magyarságot! Miért ragaszkodnak ezek annyira a bársonyszékhez? Menjenek már nyugdíjba vagy melegebb éghajlatra, menjetek inkább kártyázni Gyurcsány barátotokkal, adjatok esélyt az újabb nemzedéknek!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."