Itthon » Közélet

II. Székelyudvarhelyi Városnapok

Május 12-én a Diáknapokkal startol és május 21-én pénteken Kusmó Bulival zárul a második alkalommal megszervezett, kulturális programoktól a sporton át a kirakodó vásárig minden réteget érintő rendezvénysorozat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ujplakatvarosnapkatika-jojo
ujplakatvarosnapkatika-jojo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 05., 19:47
2 hozzászólás. 


Az első napokat tagadhatatlanul a XVIII. Diáknapok eseményei töltik ki, de nem csak a középiskolásoknak, hanem a gyerekeknek, a színházba járóknak is jut szerep. Az Udvarhely Táncműhely Varosnapiplakatgyerekfoglalkozást, a Tomcsa Sándor Színház a szardíniai Sinnai Effimero Meraviglioso szardíniai társulat előadását, a F.G. Lorca: La Casa Di Bernarda Alba címűt kínálja az érdeklődőknek. Közben május 13-án kezdetét veszi a Molnos Art Kft. és a Polgármesteri Hivatal által tető alá hozott Tavaszi Expo, Nemzetközi kiállítás és vásár, de ugyancsak ezen a napon nyitják meg a Hagyományos mesterségek utcáját, melyet a Székelyföldi Kézművesek Egyesülete és a Polgármesteri Hivatal szervez, vagy ott van a Küküllő-parti Dísznövény kiállítás és Vásár, melyet az ASSA tervező, kiadó és szolgáltató Kft. a Polgármesteri Hivatallal karöltve bonyolít le. A Bernarda Alba háza című drámát megnézheti a nagyérdemű – az olasz verzió után – lengyel előadásban is, erre a vendég Lodzi Színművészeti Egyetem kínál lehetőséget.

Május 14-én a Magyar Nyelv Napjai című kezdeményezés megnyitójára, majd anyanyelvi vetélkedőre, a Sütő András Díj átadására és szakmai konferenciára kerül sor, persze közben zajlanak a már elkezdődött események (XVIII. Diáknapok, Tavaszi Expo, Nemzetközi kiállítás és vásár, Küküllő parti Dísznövény kiállítás és Vásár, Hagyományos mesterségek utcája). Este ingyen zenél a két magyarországi zenekar, a Quimby és a Vad Fruttik, akik a Patkóban vernek sátor helyett színpadot.

Szombaton a sporté a főszerep, hiszen SZKC napot tartanak, illetve a II. IP.SE Városnapi Tömegfutáshoz csatlakozhatnak a résztvevők, de lehet ebédelni a parkban, ez utóbbira buzdít a Gasztró Szövetség és a Polgármesteri Hivatal.

KISPALplakatVasárnap a már meglévő rendezvények mellett egy kis szimfonikus koncertre is van kilátás, ezt a Székelyföldi Filharmónia jóvoltából nézhetik, hallgathatják meg. A következő napon két kiállítás és a Magyar állami népi együttes zenekarának előadása díszíti. Kedden a IV. Tánc Tavasza Fesztivál eseményeire várják a tánc és zene kedvelőket, de ugyanakkor megnézhetjük Székelyudvarhelyt képekben és Tutta Forza zenekar koncertjére is ellátogathatunk. Néptánc Gálával, azaz a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes, a székelyudvarhelyi Boróka, Gereben és Kékiringó, valamint a házigazda Udvarhely Táncműhely fellépése kecsegtet szerdán, illetve egy kis jazz is kijut, hogy ne is beszéljünk az esti Kispál és a Borz koncertről.

Csütörtökön, május 20-án Mentésügyi Konferencia, gyerekek alkotóműhelyes foglalkozása, előadások, színházi darab, táncverseny és a Városi Maturandusz (DeLaFunk koncert és DJ Sterbinszky) színesíti a II. Székelyudvarhelyi Városnapok palettáját. Az utolsó napon Mentésügyi Konferencia és a Székelyudvarhelyi Városi Kórház tudományos rendezvénye a délelőtti program, a későbbi pedig egy operettest, melyen a marosvásárhelyi előadóművészek lépnek fel. Végezetül pedig, ahogy ezt már fentebb is említettük Kusmó Buliba, Huli Buliba és a Jungle Music Clubba várják az érdeklődőket.

Május 12-től kezdődően jelentkezünk az aktuális nap programajánlójával, addig a részletes programfüzetet innen lehet letölteni.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ijano
2010-05-07 08:05:57
Kusmó buli?Ki tud reklámzenékre táncolni?Egy elcsépelt bulihangulat a Kusmó buli!Gyenge nagyon!
avatar
Csedo
2010-05-07 17:52:58
Izlesek es pofonok, en se szeretem de attol meg nem szeloztetem a pofam!
Ha nem teccik ott a puszta lehet hupakolni !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."